Sosyal yaşantımızda ve iş hayatımızda sıklıkla görebileceğimiz turnike sistemleri firmalarda, plaza girişlerinde, iş merkezi girişlerinde ana kullanım amaçları kontrolsüz geçişlerin engellenmesi kontrollü geçişlerin belirli biz düzene tabi olarak geçiş sağlayabilmeleridir. Güvenliğin had safhaya çıkartılmasında önemli bir rol oynayan turnike sistemleri sizlerin ve firmalarınızın güvenlik zaaflarından oluşan değerleri minimuma indirecektir.

Turnike sistemleri ve çeşitleri ve kullanım alanları?

AVAX markası adı altında satışını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimiz çeşitlilik bakımında fazlalık göstermektedirler. Bel turnikeleri, boy turnikeleri, VIP turnikeleri, hızlı geçiş turnikeleri, hijyen turnikeler ve herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan yaprak turnike ana başlığının altında birçok çeşitliliğiyle büyük bir ürün yelpazesinin satışını PERKOTEK olarak yapmaktayız. Turnike plaza girişleri, ikamet edilen site girişleri, WC, spor salonları, yemekhane, fabrika giriş ve çıkışları, metro tramvay girişlerinde kullanılan ihtiyaca uygun cihazlardır. Sistem olarak ayrıca benzin istasyonların marketlerinde kişilerin geçişlerini yönlendirmek için yaprak turnikelerde kullanılmaktadır. Genellikle paslanmaz çelikten imal edilmesi kaynaklı dış ortamda kullanılabilen modelleri de mevcuttur.

Bel (TRİPOD ) turnikesi üç kollu olarak bel hizasında tasarlanmıştır. Paslanmaz çelikten üretilmiştir. İç ve dış ortamlarda güvenle kullanılabilir. TRİPOD turnikede geçişler tek taraflı veya çift taraflı ayarlanabilir. Yangın anında kollar düşerek geçişler serbest yapılır. TRİPOD turnike modellerine göre farklılık gösterir tek ayaklı turnike, çift ayaklı turnike, DOUBLE çiftli yönlü turnike olarak isimlendirilir. DOUBLE turnike çift yönlü turnike ve her iki taraf da geçişi yapmak üzere tasarlanmıştır. Turnike üzerinde LED yön ışıkları mevcuttur. Parmak, kart, şifre ve yüz okuma cihazları ve butonlar sayesinde tetik vererek geçişi sağlar. Turnike ölçüsü kol mesafesi standart 50 cm, boy uzunluğu ise 20-28 cm arası değişkenlik göstermektedir. En çok tercih edilen model bel turnikeleridir.

Hızlı geçiş turnikesi en çok tercih edilme sebebi şık tasarım sayesinde modern bir görüntüye sahip olup sessiz çalışmaktadır. Paslanmaz çelik ve elektrostatik olarak üretilmiştir. Bel turnikesi gibi itme mantığı ile değil kollar kendi açılarak geçişi sağlar. İç ve dış ortamlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Boy turnikesi fabrika, stadyum, cezaevleri gibi açık ve kapalı alanlarda kullanılabilir. Paslanmaz çelikten üretilmiştir. Parmak izi okuyucu, kart okuyucu, şifre ve yüz terminalleri ile entegre olarak çalışır. Boy turnikesi yükseklik olarak 225 cm dir. Geçiş yapıldıktan sonra kollar otomatik olarak kilitlenir.

Engelli VİP turnikesi serbest geçişlerin yapıldığı yerlerde kullanılır. Ayrıca parmak, kart, şifre, yüz okuyucu cihazları ile entegre yapılabilir. Geçiş işaretleri konularak geçiş yönlerini belirleyebilirsiniz. Otomatik geçişte kapanma süresini belirleyebilirsiniz.

Hijyen turnike bel turnikesinden farklı olarak dezenfektan haznesi ve dezenfektan püskürtme sistemi bulunmaktadır. Personel elini dezenfekte ünitesine elini soktuktan sonra cihaz dezenfektan püskürttükten sonra turnike geçişe izin verir.

Kelebek turnike geçiş tek yönde olur. Genelde marketlerde kullanılır. Dört kollu bağımsız turnikelerdir.

Turnike sistemi ile pdks sistemi takibi?

Turnike sistemlerine kart okuyucu, parmak okuyucu, şifre okuyucu, yüz tanıma cihazlarından herhangi birini kullanarak giriş çıkışları kontrol altına alabilirsiniz. PDKS ile giriş çıkış saatlerini, devamsızlık, zimmet raporu, günlük veya aylık puantaj hesaplama, personel özel çalışma planları girilerek PDKS sistemi sayesinde kayıt altına almaktadır.

Pdks küçük, orta veya büyük ölçekli olması fark etmeksizin tüm sektörlerde ve tüm ticari işletmelerde kullanılır. Tekstil, Mağaza, çalışma ofisi, fabrika, okul, hava limanı, hastane, otel ve kamu kuruluşları gibi her işletmenin personele ait özlük, devamsızlık ve çalışma bilgilerini sağlıklı şekilde tutabileceği bir sisteme gereksinimi vardır. Daha eski yıllarda personel aracılığıyla kağıt üzerinde ve elektronik ortamda yapılan bu işlemler çok daha kolay ve hızlıdır.

İşletmedeki personellerin gün gün giriş çıkış saatlerini, geç gelme, erken çıkma, devamsızlık ve tatil gibi bilgilerini, aylık bazında hesaplama yapılarak maaş raporu hazırlanmasını sağlar. Personellerin giriş çıkış ya da devamsızlık bilgilerinin bilgisayar sistemine aktarımında insan gücüne ihtiyaç duymaması, personellerin performansının düzenli olarak kayıt altına bulundurulmasını sağlar.

Birden fazla şubesi bulunan işletmeler ya da kuruluşlar için personelin günlük çalışma sürelerini takip için yazılımlı bir sistemle en sağlıklı veriler elde edilir. İş yoğunluğuna bağlı olarak iş yerlerindeki ortamlarında çalışanların geç kalma, erken çıkma veya mesaiye kalma durumları bazen gözden kaçabilir. Bu durumların yaşanmaması ve önüne geçilebilmesi için yüz tanıma günümüzde kullanılması avantajı göz önünde bulundurulduğunda sistemin kullanılması hemen hemen zorunlu hale gelmiştir.

Bu yazıda geçen ürünler ile ilgili bilgi almak için.

PERKOTEK TEKNOLOJİ A.Ş. - 0850 811 8000 - Perkotek.com - [email protected]