05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi BİLİM-TEKNOLOJİ Yerli ve milli motorlar birer birer can buluyor

Yerli ve milli motorlar birer birer can buluyor

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TUSAŞ Motor Sanayii TEI’nin Eskişehir’deki yerleşkesini ziyaret etti.Ziyarete Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Konuklar TEI’nin devam eden projeleri hakkında bilgi aldıktan sonra motor test bremzelerini ziyaret etti.

İlk olarak Gökbey genel maksat helikopterine güç verecek olan TEI-TS1400 milli motorunun testinin yapılacağı “Milli Turboşaft Motor Test Bremzesi”ne geçildi.

Burada TEI-TS1400 motorunun ikinci prototipi olan olan TS4’ün testi, Prof. Dr. İsmail Demir ve beraberindekilerin huzurunda başarıyla gerçekleştirildi.

İlk prototip olan TS3, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle 5 Aralık 2020’de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ’a teslim edilmişti.

Bu testin ardından Türkiye’nin ilk gemisavar füzesi Atmaca’da kullanılacak olan TJ300’ün testine geçildi.

TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen TEI-TJ300 Turbojet Motorunun testi de başarıyla tamamlandı.

Bir sonraki birim, Pistonlu Motorlar Test Sahası’ydı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir burada da TEI-PD180ST motorunun ön prototip testini izledi.

TEI-PD170 motorunun tek turboya sahip ve daha hafif bir varyasyonu olan TEI-PD180T motorunun dinamometre test düzeneğindeki yer testi de başarıyla gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Bayraktar TB-3 SİHA’lara güç verecek olan TEI-PD170 motorlarının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *