AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Habertürk'te katıldığ yayında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren, hedefleri konusunda da açıklamalar yapan Yıldırım, "Kızılay Başkanı'nın orada oturması AK Parti olarak sizi yoruyor mu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Kızılay'ın 150 yıllık geçmişi var. Kızılay'la ilgili benim kafam çok berrak. Kızılay bu geçmiş içinde zaman zaman maalesef kötü durumlara düştü. Bizim iktidarımız öncesinde de Kızılay'da taht kavgaları çok oldu. Biz geldik kuruma ciddi saygınlık kazandırdığımız gibi imkanlarını da çok artırdık. Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde akıl sahibi insanın kabul edebileceği bir şey değil.

Elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacın varken onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir şey değil. Başkanın bu şartlar altında bırakması gerektiğini bakanlardan söyleyenler oldu. Benim kanaatimde kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur."

Programın sonunda Mehmet Akif Ersoy, sürelerinin dolduğunu belirterek, kendilerinden sonra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Kübra Par'ın konuğu olacağını söyledi.

Binali Yıldırım ise, "Saat kaç oldu ya bir saat mi sürdü? Kısa sürdü ya hiç anlamadım. Daha programımız, daha güzel hazırlıklarım vardı ne güzel, proje bak. Yarım dakika ver bana bak bir şey söyleyeyim. Verme tamam. Ben şunu söyleyeyim" diyerek araya girmeye çalıştı.

Ersoy da bunun üzerine rejiye seslenerek "Sonra kızarlar bana. Yarım dakika alabilir miyim arkadaşlar. Buyrun yarım dakika" dedi.

Yıldırım ise "Yarım dakika ver. Neyse parasını veririz" diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy, "Bu da yanlış anlaşılır" deyince Binali Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:

"Estağfurullah yani şaka diyorum ya. Yani hani derler ya alışveriş yapıyormuşuz gibi. Burada para olur mu ya. Yarım dakikada geçti zaten."

Editör: Grlyrtts