Kulis: Erdoğan'dan Fahrettin Koca'ya 'randevu' sitemi! Kulis: Erdoğan'dan Fahrettin Koca'ya 'randevu' sitemi!

Antalya'da yaklaşık 45 gün önce başlayan incir hasadı, yüksek rakımlı bahçelerdeki son incirlerin toplanmasıyla tamamlanmış durumda. Bu yıl, incir üreticileri yüzde 50'lik bir rekolte artışı beklerken, beklenmeyen hava şartları nedeniyle rekolte yüzde 50 oranında düşmüş durumda. Bu düşük rekolte nedeniyle incir kilogram fiyatları 60 TL'ye kadar yükselmiş durumda.

Bursa siyah incir hasadının sonuna yaklaşıldığını söyleyen incir üreticisi Mesut Şanlı, Bu yıl 20 ton hasat bekliyorduk. Fakat 10 tonda kaldık. Bahar yağmurları oldukça fazla yağdı. Daha sonra kurak geçti. Kurak gidince incirlerimiz yarı yarıya döküldü. Tabii ki rekolte de yarı yarıya düştü. Fakat kalite olarak yüksek oldu. Bizim ürünlerimiz lezzet olarak çok güzel" ifadelerini kullandı.

Şanlı, "İncirimizi doğal ortamda yetiştiriyoruz. Kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Doğal hayvan gübresi veriyoruz. İncir bahçesinin 800 rakımda olmasından dolayı incirlerimiz hem dayanıklı, hem de ayrı bir lezzet ve tat oranı çok yüksek. Bursa siyah incirimizin 8 tanesi ortalama bir kilogram geliyor. İncirlerimiz bu yıl 40-60 lira arasında pazar buldu" diye konuştu.

Editör: İrem Nur Kaya