Geçtiğimiz hafta Uzman Posta Kurucu Genel Müdürü Gökalp Çakıcı tarafından kaleme alınan bir yazı düştü e-posta kutuma. Yazıda bulut tabanlı e-posta servisleri ile ilgili gerçekten de güzel bilgiler vardı.

Ben de sizlerle paylaşmak istedim. Kobilerde özellikle teknoloji girişimi olmayan işletmelerdeki yöneticiler, bilişim sistemlerinin sağlığı ve güncelliği konusunda maalesef sadece sistem sağlayıcılarına güvenebiliyor.

Bu nedenle bilişim güvenliği konusunda asgari bilinç düzeyine sahip olmak ayrıca önemli. Bugün milyonlarca KOBİ’nin kullandığı bulut e-posta servislerinde güncellemenin neden önemli olduğunu gelin birlikte inceleyelim:

1. E-posta, şirketlerin dijital sistemlerini hedefleyen korsanların en çok kullandığı araçlardan biri. Gartner’ın tahminlerine göre 2019’un sonunda tuzağına düşülen fidye yazılımı gönderim sayısı 4 milyona yaklaşacak. Bunların yüzde 75’i ise e-posta ekinde dosya olarak gelecek.

2. E-posta yoluyla gelen saldırı ve sızmalar sadece alıcıyı değil tüm organizasyonu ve çalışanları etkiler.

3. Bugün bütün e-posta istemci yazılımlar “spam” (istenmeyen) e-posta filtrelerine sahip ve bu filtrelerin önemli bir bölümü zararlı içeriğe sahip e-posta mesajlarını hedefliyor.

4. E-posta yoluyla gelen tehditler evrim geçirir, sürekli kendini yeniler.

5. İşinizi yaparken e-imzalı resmi e-posta iletişimini sıkça kullanıyorsanız, bulut e-posta servis sağlayıcınızın güncelliği neredeyse kritik önemdedir. Yukarıda yer verdiğimiz maddeler korkutucu oldukları kadar kolay önlenebilen risk ve tehditlerdir.

Bunları algılayıp güvenlik duvarlarından geçmelerine izin vermeyen ve tehdit veri tabanını sürekli güncelleyen bir bulut e-posta servisi kullanarak e-postanıza gelen riskleri asgariye indirebilirsiniz. İ

yi haftalar.