“Oyuncuyu esas alan” dijital platform Oyunfor, oyun harcamalarında ödeme sistemlerinin kullanımıyla ilgili rakamları paylaştı

Oyunfor.com, 2019 yılında Türkiye’deki oyun harcamalarında kullanılan ödeme sistemleri hakkındaki verileri paylaştı.

Beklentinin altında kaldı

Paylaşılan verilere göre toplam tutar ve alışveriş sayısına göre kredi ve banka kartı kullanımı büyük ölçüde yaygın. Toplam tutara bakıldığında yüzde 70 kullanım oranına ulaşan kredi ve banka kartlarını yüzde 18 ile banka havalesi/EFT, yüzde 9 ile ön ödemeli kartlar, yüzde 3 ile mobil ödeme izliyor. Alışveriş adetlerinde ise ön ödemeli kartlar, banka havalesi veya EFT’nin önüne geçiyor.

Oyunfor.com Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, ödeme yöntemi verilerini “Oyun severlerin ödeme metodu seçerken hıza ve masrafa önem verdiğini görüyoruz. 2019 yılında Türkiye’deki oyun harcamalarında kredi ve banka kartı kullanımı, tutara göre yüzde 70 oranına ulaştı. 2018’de bu oran yüzde 50’ydi. Ayrıca mobil ödeme de son derece pratik olmasına karşın beklentimizin altında gerçekleşti ve tutara göre yüzde 3, işlem sayısına göre yüzde 5 oranında kaldı” şeklinde değerlendirdi.

Tek çekim popüler

Kredi kartı ile harcama verilerinde tek çekimlerin, taksit ile aynı oranda yüzde 50) olması da dikkat çekti. Oyunfor.com verilerinde taksitlendirme ile oyun harcaması yapanların düşük taksit sayılarını tercih ettiği görülüyor. Buna göre 3 taksit yaptıranların oranı yüzde 35 olurken, 6 taksit yüzde 10, 9 taksit yüzde 4, 12 taksit ise yüzde 1 olarak kaydediliyor.