Emeklilere, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak bir defaya mahsus verilen 5 bin liralık emekli ikramiyelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce çalışmayan emekliler için ödemesi yapılan emekli ikramiyesi, çalışan emeklilere de verilecek. Çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye için ise tarih netleşti.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışan emekliler için 5 bin TL'lik ikramiyelerin ödenme tarihi belli oldu. 4 milyon 689 bin emekliyi kapsayan emekli ikramiyeleri, 15 Aralık tarihine kadar ödenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiye ödemelerinin 15 Aralık'a kadar tamamlanacağını söylerken, ödeme takviminin detayları da ortaya çıktı.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE HESAPLARA YATIYOR 

Hasadı başladı. Sadece bir ilçede yetişiyor. Kilosu 200 liraya kapışılıyor Hasadı başladı. Sadece bir ilçede yetişiyor. Kilosu 200 liraya kapışılıyor

Daha önceki ödemelerde yapıldığı gibi, bu ödemeler de emeklilerin maaş günlerine göre belirlenen gruplar halinde hesaplara geçecek. Böylece herkes, belirlenen tarihte ikramiyesini almış olacak. Ödemelerin bankalarda yaratabileceği olası yoğunluğu azaltmak adına ödemeler aşamalı bir şekilde yapılacak. Bu durum, ödemelerin tek seferde tüm emeklilere ulaşma olasılığını artırıyor.

YAKIN ZAMANDA AÇIKLAMA BEKLENİYOR

İktidar yetkilileri, 5 bin TL'lik emekli ikramiyelerinin 15 Aralık tarihine kadar hesaplara yatırılacağını belirtiyor. Pazartesi günü itibarıyla ödemelerin tamamlanması bekleniyor. Milyonlarca emekli de resmi ödeme takvimiyle ilgili kısa süre içinde bir açıklama bekliyor.

Editör: İrem Nur Kaya