"Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" adlı söyleşide konuşan Canan Karatay, ezber bozan reçeteleri ile gündeme geldi. Her zaman dikkat çektiği gibi karbonhidratlardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Canan Karatay, tükettiğimiz suyla ilgili de önemli bilgiler verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta 'Suyu asla böyle içmeyin' diyen Karatay, bugüne kadar yanlış yaptığımız şeyleri açıkladı. Vücudun düzenli olarak çalışabilmesi için yeteri kadar su alması gerektiğini belirten Canan Karatay, "İçi mineral dolu tuzlu su tüm hücrelerimize yararlı" diyerek şunları söyledi:

"Sağlıklı olmak için suyun yanında vücuda yeterli hayvansal yağ, protein gidecek. O zaman hastalanmıyoruz. Hastalanmış olsak bile yavaş yavaş hastalıklarımızdan kurtuluyoruz. Yeterli miktarda su için ama bu su sağlıklı su olmalı. Sağlıklı su dediğimiz bildiğiniz alınan şişedeki su değil. Nedir o, yüzde 60 ila 80 arasındaki tuzlu su. Bu oran da yaşa göre değişir. Saf su değil, tuzlu su için."

Saf su yerine tuzlu su tüketilmesinin gerektiğini vurgulayan Canan Karatay, "İçi tuz dolu olacak. Dengeli, içi minerallerle dolu su için çünkü bu, vücutta tüm işlevleri görecek. Göz görecek, sinir sistemini rahatlatacak. Aklınıza ne gelirse. İçi mineral dolu tuzlu su olması tüm hücrelerimize yararlı.

Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek." dedi.

Onun dışında da yüzde 20 oranında hayvansal protein, bunun yanında da yüzde 19,9 oranında hayvansal yağ olacak. Bunlar dengeli olarak vücuda arz edildiği zaman hücrelerin toparlandığı görülecek." dedi.

TUZLU SUYUN FAYDALARI NEDİR?

- Deniz Tuzlu Su, vücudumuz için önemli mineraller içerir.
- Tuz, bağırsaklar için doğal bir antibiyotik görevi görür. Bir bardak tuzlu su sindirim sürecini hızlandırır.
- Tuzlu su osteoporoz ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

- Vücutta normal sıvı seviyesinin korunmasını sağlar.
- Sinir sistemine yararlı önemli mineraller içerdiğinden dolayı, düzenli olarak tuzlu su tüketimi duygusal durumu normalleştirip uykusuzluğa engel olmaya yardımcı olacaktır.
- Tuzlu su, soğuk algınlığı ve gripte akciğerlerde ve sinüslerde mukusa katkıda bulunur.
- Bir bardak su tuzlu, cildi tazeler.