Özellikle son yılların en çok araştırılan hatta tercih edilen ev tipleri arasında yer alan çelik ev 6 Şubat Kahramanmaraş depremi le birlikte iyice popüler hale geldi.

Dünyanın hemen her yerinde tercih edilen hatta rağbet gören çelik evler hem görünüş hem de dayanıklılık açısından betonarme evlerin yerine geçmeye çoktan başladı bile.

Birçok yönden kullanım avantajı sağlayan bu yapılar, sağlık açısından faydalı ve uzun ömürlü olmaları ile de ön plana çıkmaktadır.

Hem yapım hem de bakım ve onarım aşamalarında pratik olmaları da çelik evlerin ilk tercih nedenleri arasında yer alıyor.

Çelik yapılar yalnızca tek katlı müstakil evlerde değil çelik villa, apartman, atölye, fabrika binaları, spor tesisleri, prefabrik evler gibi bütün yaşam alanlarında karşımıza çıkıyor.

Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda çelik ev uzun ömürlü ve avantajlı olduğu için mantıklı oluyor.

Çelik Evin Avantajları Nelerdir?

Son dönemlerin sıklıkla tercih edilen ve araştırılan ev tipleri arasında yer alan çelik yapıların kullanıcılarına sunduğu avantajları şöyle sıralayabiliriz;

·         Kolay ve kısa sürede inşa edilirler.

·         Kullanıcının istediği yapım, ebat ve şekle göre tasarlanabilir.

·         2 ay gibi kısa süre içerisinde oturulacak hale gelmektedir.

·         Depreme dayanıklı, sağlıklı ve gayet konforludur.

·         Güvenli ve geniştir.

·         Yapımında çelik konstrüksiyon veya hafif çelik, galveniz paslanmaz saclar kullanılmaktadır. Dolayısıyla uzun ömürlüdür.

Bütün bu avantajlar göz önünde bulundurulduğu için günümüzde çelik ev projeleri rağbet görmektedir.

Çelik Evler Ne Kadar Dayanıklıdır?

Çelik yapı sistemleri ile tasarlanan evlerin uzun ömürlü, hatta 75 ile 80 yılları arasında dayanıklılık göstermektedir.

Betonarme binalara göre depreme daha dayanıklı ve betonarme evler gibi bakım gerekmiyor.

30,40 yıl kullanımdan sonra deforme olan betonarme evler dış cephe izolasyonu gerektirir. Çelik yapı evlerde ise kendiliğinden izolasyonlu olduğu için daha masrafsızdır. Hatta bu özelliğinden dolayı yazın serin kışın sıcaktır.

Çelik ev Fiyatları Ne kadardır?

Ekonominin sürekli değişkenlik gösterdiği 2023 Türkiye’sinde çelik evlerin maliyet hesaplamaları da sürekli değişkenlik göstermektedir.

Kimileri çelik evlerin çok maliyetli olduğunu dile getirirken kimileri de çelik evler hakkında detaylı fiyat araştırması yapıyor.

Ayrıca evin kaç odalı ve kaç kat olduğu diğer detaylar maliyet fiyatlarını etkiliyor. Ancak şunu söyleyebiliriz ki çelik ev fiyatları betonarme ev fiyatlarını geçmemektedir.

Net fiyat olmamakla birlikte değişkenlik göstereceğini belirterek 2023 100 m2 çelik ev fiyatını hesaplayalım.

Çelik iskeleti m2 başına yaklaşık 2800 olarak hesapladığımızda 280 bin kaba inşaat dediğimiz kaba iskelet için çıkacaktır.

Evin en önemli kısmını oluşturan yalıtım için ise ortalama 100 bin harcama yaparsınız. Hatta yalıtımda tercih edilen malzemenin kalitesi bu miktarı daha da artırabilir.

Biraz daha az kaliteli malzeme tercihi yaparsanız yalıtım maliyeti düşer ama kaliteli malzeme ile yapılan yalıtım evin kalitesini artıracağı için bunu tavsiye etmiyoruz.

Sırada elektrik ve su tesisatı var bu kalem için yaklaşık 70 bini gözden çıkarmanız gerekir.

Son olarak ince işçilik burada kullanacağınızın malzemeler fiyatı en çok oynatan kısımdır. Çünkü burada kullanacağınızın malzemenin kalite ve çeşidi maliyetinizde ciddi değişikliğe sebep olacaktır. Yine de ortalama bir hesap üzerinden 350 bin de burada harcarsınız kabul edelim.

Bütün gider kalemlerini hesapladığımızda 100 m2 çelik ev maliyeti 2023 yılında ortalama 936 bin TL’ye tekabül etmektedir.

Proje giderlerinin dahil edilmediği toplam maliyet döviz kuruna ve maaşlarda yapılan zamlara göre her ay farklılık göstermektedir.

Çelik evinizi anahtar teslim olarak almak arzu ederseniz Nivars çelik ev güvencesi ve uygun fiyatları ile tercih edebilirsiniz.

Sakarya Çelik Evleri

En güzel tasarımlarla inşa edilen çelik evler Sakarya’da konumlanırken kaliteli malzeme ve usta işçilik farkını ilk bakışta anlıyorsunuz.

Sakarya’da sektörde yenilikçi ve güvenilir bir firma tercihiyle modern ve şahane tasarımlı çelik evlere sahip olabilirsiniz.

Özel yazılım ve tasarımların kullanılarak yapıldığı çelik evler, özgün, estetik, konforlu ve geniş yapılarıyla sahiplerini beklemektedir.

Sizlerde hem avantajlarından yararlanmak hem kira getirisinden gelir elde etmek hem de rahat uzun ömürlü bir yaşam alanı oluşturmak için bütçenize göre Sakarya çelik ev çeşitlerinden bir ya da birkaçını tercih edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim