Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu yıl belediyelerimizin ve STK’larımızın Ramazan’a mahsus programlarını deprem bölgesinde yoğunlaştırdığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Biz de depremin ilk gününden beri, şehirlerimize ve insanlarımızın yanlarına gidiyoruz. Hem kalıcı konutların temelini atıyor hem de iftarda depremzedelerimizle hasbihal ediyoruz.

Ramazan Bayramı’nın ardından seçim gününe kadar il ziyaretleri başlayacak. Sınırlı vakitte en fazla ilimizi ziyaret ederken vatandaşlarımızla kucaklaşmayı hedefliyoruz. Seçim süreci sebebiyle değişen gündemin, şehirlerin durumunu, destek çalışmalarını, kalıcı konut projelerinin unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz.
Sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yüzde 20 indirim yapıyoruz.

Madencilerimize güzel bir haberimiz var. Kamuya ve özel sektöre de görev yapan 11 bin madencimiz deprem bölgesinde çalışarak milletimizin gönlünü aldı. Bin yeni madenci alacağız.

Diğer alanlarda da diğer atacağımız adımlar bunlar: Ankara-Sivas hızlı tren hattında seferlerin başlama heyecanını hemşerilerimizle beraber yaşayacağız. Adam Sivaslı ama “Sivas’a hızlı trene ne ihtiyaç var” diyor. Bu adam 6’lı masada. Bunları anlamak mümkün değil.

Güvenlik korucularına da bir müjdemiz olacak. Emekli maaşının alt sınırının 7500 düzenlemeden önceki uygulamaya göre aylıkları düşük olan 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz. Emekli bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık.

Seçimden milletimizin desteğiyle zaferle çıktıktan sonra da eser ve hizmetlerimize kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz. 2002 seçimlerine tek başına iş başına diye girmiş milletimizin teveccühü ile göreve gelmiştik. Bu vesileyle güvenlik korucularımıza da bir müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzelemeden önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz.

Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık. Emeklilerimiz başta olmak üzere hiç bir kesimi enflasyona ezdirmeme, kayıpları telafi etme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz. Bu ülkede istisnasız her kesimin refahını artırma yanında hak ve özgürlüklerine kavuşturan, her türlü ayrımcılığı ortadan kaldıran, herkesi bağrına basan biz olduk. Daha önemlisi biz bu yaklaşımı birileri gibi maske kullanmak amacıyla değil doğruluğuna ve hakkaniyetine inandığımız için yaptık.

Seçimden milletimizin desteği ile zaferle çıktıktan sonra da inşallah eser ve hizmet şölenine, demokrasimizi güçlendirme reformlarımıza kesintisiz şekilde devam edeceğiz. Hatırlarsanız 2002 seçimlerine tek başına iş başına diyerek girmiş ve milletimizin teveccühü ile iktidara gelmiştik.

İlk dönem imtihanımızı başarı ile verdikten sonra 2007’de durmak yok yola devam diyerek milletimizden daha güçlü bir destek almıştık.

Ardından 2011 seçimlerinde Türkiye hazır hedef 2023 sözü ile milletimizin huzuruna çıkmıştık. İki seçimi birlikte yaşadığımız 2015’te kısa bir aranın ardından kasımda tekrar tek başına iş başına diyerek güven tazelemiştik. Ülkemizin yeni yönetim sisteminin ilk seçimi 2018’de vakit Türkiye vakti diyerek Cumhur İttifakı’nın zaferini ilan etmiştik.

İnşallah 14 Mayıs’ta 20 yıllık eser ve hizmetlerimizle Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla kayıpların telafisi ve hayallerin hayata geçirilmesi kararlılığı ile millemizden bir kez daha destek isteyeceğiz. Seçim süreci 10 Mart’ta aldığımız seçimlerin yenilenmesi kararının ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvime ve usullere göre ilerliyor.

Önceki gün itibarıyla cumhurbaşkanı adayları belli oldu. YSK’nın açıklamasına göre şahsımızla birlikte 4 cumhurbaşkanı adayı bulunuyor. Türk demokrasisinin gücünü ve ulaştığı olgunluk seviyesini gösteren bu gelişmenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz milletimize, milletimizin basiretine ve ferasetine güveniyoruz. Aziz milletimizin bugüne kadar girdiğimiz seçimlerin tamamında olduğu gibi 14 Mayıs’ta da kendisi, ülkesi ve geleceği için en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. İnşallah bu sürecin sonunda milletin iradesi yine galip gelecek, Türkiye 20 yıldır aralıksız sürdürdüğü kalkınma ve demokrasi yolculuğunu devam ettirecektir.

Allah’ın yardımı, milletimizin takdiri ile üstadın deyimi ile bu tekerlek tümsekte kalmayacak. Türkiye Yüzyılı’nın inşasına kimse set vuramayacaktır."