Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV - A Haber ortak yayınında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şunları söyledi:

Vatandaşlarımızı fahiş kira artışlarına karşı korumak görevimiz. Yüzde 25 sınırı getirmiştik. Farklı alternatifler konusunda çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona karşı ezdirmedik. Konut arzını artıracağız. Toplu konut yapımıyla çözümler üretiyoruz. Belediye başkanlığım döneminde kurduğumuz Kiptaş ile yüz binlerce konut inşa ettik. Ekrem efendi belediye başkanı şimdi. Sen geldiğinden beri kaç konut inşa ettin?

Kanal İstanbul'un her iki tarafında yapılacak konutlar, burası rezerv alan olarak bekliyor. Avcılar sorunlu bir zemin. Bunları taşımak suretiyle. Kanal İstanbul'un her iki tarafında son derece kalite lüks konutlar yapmak mümkün. Kanal İstanbul'da temeli attım. Çok ciddi bir köprünün yapım çalışmaları sürüyor.

En düşük emekli maaşını biz 7 bin 500 liraya çıkardık. Bu rakamı artırmanın çalışmalarını arkadaşlarımız yapıyor. Belirlenen süre Temmuz ayıdır. En düşük memur maaşını da 22 bin seviyesine yükseltme sözü verdik. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik devam ediyoruz. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Emeklilerimizi enflasyona karşı koruyacak adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdik. Tek hanelere indireceğiz. Başbakanlığım dönemimde faizi enflasyonu 6,2'ye indirmiş bir hükümettik. Seçimin ardından piyasalarda rahatlamayı göreceğiz.

Editör: Grlyrtts