Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu’nda konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Hak-İş temsil ettiği kitle itibarıyla bizim de sendikamızdır. Alın teriyle kazanılan paranın ne kadar kıymetli ve bereketli olduğunu çok iyi bilirim.

Sadece asgari ücret örneği bile iktidarımızı işçisine, memuruna, emeklisine verdiği önemi göstermektedir. Enflasyona ezdirmeyeceğiz demiştik, bu sözümüze hep sadık kaldık. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Emeklisinden memuruna kadar toplumumuzun tüm kesimlerinin yanında olduk.

ABD'de son günlerde ardı adına yaşanan banka iflasları yüksek faiz politikasının risklerini ortaya koyuyor. Biz böyle bir tabloyla karşılaşmadık. Ruya-Ukrayna savaşındaki dengeli tavrımızla Türkiye'yi sonu felaketle bitecek bir girdabın içine girmekten koruduk.

Hükümetimiz asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinden sonra da vatandaşının hakkını hukukunu korumayı sürdürmüştür. Depremin ülkemiz ekonomisine maliyeti 100 milyar doları aşmaktadır. Dünyadaki hiçbir ülke böylesine büyük bir felaketin altından kalkamaz. Ama biz depremin 90. gününde enkazları tamamen kaldırdık, 100 bin konteynerin kurulumunu yaptık. Konut ve köy evlerinin inşa sürecini başlattık. Deprem bölgesinde tüm çalışmaları yürütürken emeklilikte yaşı bekleyen kardeşlerimizin talebini karşıladık.

En düşük emekli maaşını 7500 liraya, bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya yükselttik. Yeni Meclis'in açılmasıyla 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da inşallah sevindireceğiz.

Çalışanlarımıza verdiğimiz en son müjde önceki gün imzalanan kamu toplu iş sözleşmeleri. Yaklaşık 700 bin kardeşimizin en düşük ücretini yükselttik, refah payı dahil yüzde 45 artış yaptık. Böylece en düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan 21 bin liranın üzerine çıkardık.

Bu toplu sözleşmenin kamu işçilerimize ve kurumlarımıza tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

Önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuzda belirleniyor. Maaş zamlarında enflasyon farkına bağlı olarak rehaf payı artışını biz getirdik. Toplamda yüzde 30 oranında zam yapmıştık.

Temmuzda bir adım daha atıyoruz en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenliyoruz. En düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak.

Bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatları verdim. Yeni yasama döneminde atacağımız bir başka adım da 3600 ek gösterge alamayan memurlarımıza yönelik."

Editör: Grlyrtts