Sakarya'da feci kaza: Meryem Eroğlu, İrem Eroğlu ve Mustafa Çatak öldü Sakarya'da feci kaza: Meryem Eroğlu, İrem Eroğlu ve Mustafa Çatak öldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile ortak basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soruya çok kızdı.

Erdoğan bir gazeteciden gelen  "Neden İsrail soykırım uyguluyor diyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: 

"Öncelikle NATO'nun önde gelen ülkelerinden bir tanesi ilk 5'in içerisinde yer alan ülkeyiz. Türkiye NATO'da sıradan ülke değil. Rusya - Ukrayna arasında herkes Ukrayna'nın yanında yer alıyor. Türkiye olarak biz Ukrayna ile Rusya ile görüşüyoruz. 33 milyon ton tahıl koridorundan bütün tahılı Avrupa'ya Afrika'ya götüren biz olduk. Şu anda yine diyorsunuz ki yüzlerce ben sana yüzlerce demiyorum binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü, öldürdü. Hastaneleri yok etti mi, etti. İbadethaneleri vurdu mu, vurdu. Kiliseleri vuruyor mu? Vuruyor. Ben bir Müslüman olarak rahatsızım. Bir Hristiyan olarak kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musunuz? Bunlara karşı da tavır koyun. Bizim için bu noktada bölgede Musevi, Hristiyan, Müslüman bu ayrımın olmaması gerekir. Şu anda da Almanya, İsrail'e maddi destek verdiğinden bahsediyor. Eurofighter konusunda Almanya verir veya vermez. Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerde bunların çalışmasını yaparız. İnsansız savaş uçakları noktasında da Türkiye önde gelen ülkelerden bir tanesi.  Bir basın mensubu olarak bizi bununla tehdit etmeyin. Bize öyle sorular insani olsun, vicdani olsun. Cevaplarını da biz size o şekilde verelim."
 

Editör: Gürel Yurttaş