Zeytin, tarihin her döneminde ve her uygarlığın mutfağında yer edinmiş bir besindir. Özellikle bizim gibi Akdeniz toplumlarının mutfaklarının baş köşesine kurulmuştur. Sadece mutfakta da değil, sağlıktan güzelliğe her alanda öyle çok kullanım alanı vardır ki… O yüzden zeytin bizim kıymetlimizdir. Ve biz zeytinin de ondan üretilen yağın da en iyisini tüketmeye gayret ederiz.

Ülkemizin pek çok yerinde yetişebilen zeytin, yetiştiği toprakların lezzetini içine alır. Bu yüzden her yörenin zeytini de farklıdır zeytinyağının lezzeti de. Zeytinin en çok yetiştiği topraklardan olan Kuzey Ege’nin güzelliğini bilmeyen yoktur. Kaz Dağlarının nefesini içine çeken bu toprakların lezzetleri de bir başkadır elbet. Bu yazımızda size Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde üç kuşaktır üretimlerini sürdüren bir zeytin yetiştiricisini tanıtacağız. Öz Köyüm Zeytincilik…

Hem zeytin hem zeytinyağı sektöründe adından söz ettiren bir marka olan Öz Köyüm, pek çok organik ürünü de soframıza getiren bir markadır.

Öz Köyüm’ü farklı kılan bu toprakların lezzetini kaliteli ve profesyonel üretim anlayışıyla birleştirmesidir. 1996 yılına kadar taş değirmen sulu baskı sistemiyle üretim yapan firma, yurt dışından zeytin sıkma makineleri ithal ederek artan talebe modern bir yaklaşımla çözüm bulmuştur. Gelenekselle moderni en güzel şekilde harmanlayan Öz Köyüm, 2015 yılında kurumsal bir yapı kazanmıştır.

Tamamen kendi arazilerinden topladıkları ürünlerle üretimlerini gerçekleştiren firma, “Kendi soframız için üretip sizinle paylaşıyoruz” düsturuyla hareket etmektedir. Bu sebeple de piyasada çokça rastlanan kimyasallardan uzak durmakta, doğallığı prensip meselesi haline getirmektedir.

Doğal malzemeyi hijyen kurallarına uygun olarak kendi fabrikasında hazırlayan firma, size güvenli ve ekonomik bir alışveriş imkanı tanımaktadır. Daha çok zeytin ve soğuk sıkım zeytinyağı üretimine yoğunlaşsalar da firmanın geniş bir üretim yelpazesi bulunmaktadır. Süt ürünleri, salça, bal bunlardan sadece birkaçıdır. Keyifli ve sağlıklı kahvaltı sofraları kurmanıza yardımcı olacak pek çok ürüne ulaşabileceğiniz Öz Köyüm, mutfaktaki tek tedarikçiniz olmaya aday bir firmadır.

Ata Mirasını Uluslarası Kalite Ödülleriyle Taçlandıran Bir Anlayış

Nesillerden beri üretim yapan firma, zeytin ve zeytinyağı üretimi konusunda artan bir potansiyele sahiptir. Dedelerinden aldıklarıyla yetinmeyen genç kuşak Öz Köyüm üreticisi, aldıkları ödüller sayesinde mirasa ne denli sahip çıktıklarını kanıtlamaktadır. Özellikle uluslararası kalite ödüllü yağları ile sektörün parlayan yıldızı haline gelen firma, her geçen gün bu ödüllere yenisini eklemektedir.

Zeytin ve zeytinyağı üretiminin olmazsa olmaz kriterleri vardır. Bunların başında zeytinlerin, vitamin ve mineral içeriği bozulmadan toplanması gelmektedir. Çoğu firmanın aksine bu konuda oldukça hassas davranan Öz Köyüm, soğuk sıkım zeytinyağı üretiminin her aşamasında bu hassasiyeti korumaktadır. Bu anlamda içme suyu kalitesinde yıkama suyu ile temizleme, kırma, yoğurma, yağın ayrıştırılması gibi aşamaların hepsini büyük bir titizlikle gerçekleştiren üretici firma, ürünleri hava alabilir kasalar, özel krom tanklarda saklayarak üretim sonrası aşamalarda da ne denli titiz olduklarını kanıtlamaktadır. Kazandıkları sayısız ödül ve ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 belgelerine ve "İyi Tarım" ve "Sağlıklı & Güvenli İşyeri" Sertifikaları da Öz Köyüm’ü zeytincilikte ayrı bir noktaya taşımaktadır.

Sağlıklı Sofralar Uzakta Değil

Eskiden sağlıklı gıdaya ulaşmak için çok yol kat etmemiz ve çok para harcamamız gerekirdi. Artık teknolojinin sunduğu imkanlar sayesinde sağlıklı sofralar kurmak çok daha kolay. Bu anlamda da çağa ayak uyduran firma, Öz Köyüm’ün doğal lezzetlerini Türkiye'nin her bir noktasındaki müşterilerine sorunsuzca ulaştırmaktadır. Herkesin ihtiyacına güler yüzlü iletişim dilleriyle cevap veren firma, ürünlerine duydukları güven sayesinde garantili bir satış hizmeti sunmaktadır. Kendisi ve çocukları adına en iyisini isteyenler için doğru bir adres olan Öz Köyüm Zeytincilik sağlıklı nesillerin yetişmesine ortak olmak için her gün daha fazla kişiye ulaşmaktadır. Aynı gün kargo ve belli limitin üstüne ücretsiz kargo imkanlarıyla herkesin bu tada ortak olmasını sağlayan Firma, müşteri memnuniyetini birinci sırada tutmaktadır.

Editör: İrem Nur Kaya