Mahkeme kaynaklarından edinilen bilgileye göre İspanya'da yaşadığı dönemde  2012 ile 2014 yılları arasında 6 farklı suçla Maliyeden 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan Shakira'nın, 2,9 milyon avroluk bir cezayı da ödemeyi kabul ederek, anlaştığı bildirildi.Ünlü şarkıcı Shakira, vergi dolandırıcılığı davasında suçunu kabul ederek, 7.3 milyon Euro para cezası aldı.

Shakira, Barcelona'da görülen davanın ilk gününde İspanyol yetkililerle anlaşmaya vararak cezaevine girme riskini ortadan kaldırdı.Kolombiyalı sanatçının alacağı üç yıl ertelenmiş hapis cezası ise para cezasına çevrilecek.Bilgilere göre, bu ceza 7.3 milyon Euro'nun üzerinde bir paraya tekabül ediyor.

Euronews Türkçe'nin haberine göre Shakira, yaptığı açıklamada, "Savaşlarımı seçmek zorundayım ve şu anda benim için en önemlisi, çocuklarımın dolu dolu bir hayat yaşamalarını sağlamak için elimden gelen her şeyi yapmak" ifadesinde bulundu.Grammy ve Latin Grammy ödüllü sanatçı, bu davada durumunu düzene sokmak amacıyla İspanyol vergi makamlarına halihazırda 17.2 milyon Euro ödedi.


Mahkemeye gelen 46 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız, mahkeme başkanı Jose Manuel del Amo'ya suçunu kabul ettiğini ve verilen cezaları kabul ettiğini söyledi.Shakira, 2012-2014 yılları arasında İspanyol hükümetine 14,5 milyon Euro vergi ödememekle suçlandığı altı suçlamayı kabul ettiğini teyit etmek için "evet" yanıtını verdi.Takip eden haftalarda 100'den fazla tanığın dinleneceği duruşma sadece sekiz dakika sürdü.Barselona İl Mahkemesinde bugün başlayan davaya gelen Shakira'yı, kalabalık bir basın grubu karşıladı.

Kassam Tugayları İsrail askerlerini kendi silahlarıyla vurdu! Çok sayıda ölü Kassam Tugayları İsrail askerlerini kendi silahlarıyla vurdu! Çok sayıda ölü

shakira

Normal şartlarda, 117 kişinin tanık olarak yazıldığı davanın 12 duruşma olarak sürmesi öngörülüyordu. Eski Barcelonalı futbolcu Gerard Pique ile birlikte olduğu sırada bir dönem Barselona'da yaşayan Shakira, ülke yasalarına göre 183 günden fazla burada ikamet ettiği için vergi mükellefi olmuştu.

Savcılık, Shakira'yı, İspanya'da vergi ödemekten kaçınmak için gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesinden gizleyerek, İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg merkezli bir şirket ağına aktarmakla suçlamıştı.Shakira hakkında savcılık 8 yıl 2 ay hapis ve toplamda 23 milyon euroya yakın para cezası talep ediyordu.

Editör: Nehir Durdağı