İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Ali Hamaney'in cenaze konvoyu Kerbela'ya ulaştı

Ali Hamaney'in cenaze konvoyu Kerbela'ya ulaştı

İran'ın eski dini lideri Ali Hamaney'in cenazesi, Necef'teki törenin ardından Kerbela'ya getirildi. Cenaze töreni geniş katılımla ve yoğun güvenlik önlemleri altında devam ediyor.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarında hayatını kaybettiği belirtilen İran'ın eski dini lideri Ali Hamaney'in naaşı, Irak'ın Necef kentinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Kerbela'ya ulaştırıldı. Cenaze töreni kapsamında geniş güvenlik önlemleri alınırken, Irak ve İran'dan çok sayıda kişinin törene katıldığı bildirildi.

Cenaze Konvoyu Kerbela'ya Ulaştı

Necef'te gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından Ali Hamaney'in naaşı, askeri konvoy eşliğinde Kerbela kent merkezindeki Seyyid Cevde Meydanı'na getirildi.

Cenazenin, Abbas Caddesi ve valilik binası güzergâhını takip ederek Hazreti Hüseyin Türbesi'nin Kıble Kapısı'na ulaştırılmasının planlandığı belirtildi.

Törene İran ve Irak'tan Yoğun Katılım

Cenaze törenine katılanlar arasında İran ve Irak'tan çok sayıda kişi yer aldı.

İran'dan törene katılan bir kişi, "Liderimizi son yolculuğunda yalnız bırakmamak için buraya geldim. Onun ardından saatlerce yol kat ettik. Onun davasını yaşatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Iraklı katılımcılar da Hamaney'in hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Bir katılımcı, "Bugün bizim için çok önemli bir gün. Iraklılar olarak çok değerli bir dini lideri kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

Bir başka Iraklı ise, "Ali Hamaney'in Kerbela'ya getirilmesi bizim için büyük anlam taşıyor. Dünyanın farklı yerlerinden gelen Şiiler olarak onu son yolculuğuna uğurlamak için burada toplandık." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle birlikte törene katılan bir diğer kişi de, "Seyyid Ali Hamaney'in vefatı yalnızca İran için değil, Irak için de büyük bir kayıptır. İranlı kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Türbelerde Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Cenaze töreni öncesinde Hazreti Hüseyin ve Hazreti Abbas türbeleri, öğle namazının ardından ziyaretçilere geçici olarak kapatıldı.

Yetkililer, cenazenin kabulü öncesinde tören güzergâhında geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık ve hizmet ekiplerinin de bölgede hazır bekletildiğini bildirdi.

Necef'te Başlayan Tören Kerbela'da Devam Ediyor

Ali Hamaney için Irak'ta düzenlenen cenaze töreni sabah saatlerinde Necef kentinde başlamıştı.

Törene İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin yanı sıra çok sayıda İranlı ve Iraklı üst düzey yetkili ile farklı kentlerden ve yurt dışından gelen katılımcılar iştirak etti.