İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Bill Gates: "Epstein ile vakit geçirmekle aptallık ettim, özür diliyorum”

Bill Gates: "Epstein ile vakit geçirmekle aptallık ettim, özür diliyorum”

Microsoft’un kurucu ortaklarından Bill Gates, Jeffrey Epstein ile geçmişte kurduğu ilişkiye dair yeniden açıklama yaptı. Gates, Epstein ile temaslarının “büyük bir hata” olduğunu belirterek özür diledi.

Microsoft’un kurucu ortaklarından Bill Gates, Jeffrey Epstein ile geçmişte kurduğu ilişkiye dair yeniden açıklama yaptı. Gates, Epstein ile temaslarının “büyük bir hata” olduğunu belirterek özür diledi.

Gates Vakfı çalışanlarıyla yapılan bir toplantıda konuşan Gates, Epstein ile görüşmelerinin vakfın değerleriyle bağdaşmadığını söyledi.

Epstein ile zaman geçirmenin ve bazı vakıf yöneticilerini de bu görüşmelere dahil etmenin yanlış olduğunu ifade eden Gates, “Yaptığım hata nedeniyle bu sürece dahil olan herkesten özür diliyorum” dedi. Gates, yaşanan sürecin vakfın itibarına zarar verdiğini de kabul etti.

Gates, Epstein ile ilk temasın 2011 yılında başladığını, 2014’e kadar bazı görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Bu süreçte Almanya, Fransa, New York ve Washington’da bir araya geldiklerini aktaran Gates, Epstein’ın özel jetiyle seyahat ettiğini doğruladı.

Ancak Epstein’a ait adada bulunmadığını ve burada gece konaklamadığını vurguladı.

“Aptallık ettim” demişti

Gates, daha önce verdiği bir röportajda da Epstein ile ilişkisinden dolayı pişmanlık duyduğunu dile getirmişti. “Onunla vakit geçirmekle aptallık ettim” ifadelerini kullanan Gates, Epstein’ın geniş bağışçı çevresi nedeniyle görüşmeleri sürdürdüğünü söylemişti.

Epstein’ın çok sayıda varlıklı kişiyle bağlantılı olduğunu ve küresel sağlık projelerine bağış sağlayabileceğini iddia ettiğini belirten Gates, bu durumun ilişkiyi “normalleşmiş” gibi görmesine yol açtığını ifade etti.

Gates, söz konusu temasların Epstein’ın itibarına katkı sağlamış olabileceğini de kabul etti.

Jeffrey Epstein, reşit olmayan kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı suçlamalarıyla 2019 yılında tutuklanmış, aynı yıl cezaevinde hayatını kaybetmişti.