İran resmi haber ajansı IRNA, İran'ın ABD ile herhangi bir yeni müzakere planının bulunmadığını bildirdi. Haber, Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılmak üzere New York'a giden İran heyetindeki bir yetkilinin açıklamalarına dayandırıldı.
Erakçi salı günü İran'a dönecek
IRNA'nın haberine göre ABD'de bulunan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, daha önceden planlanan görüşmelerini tamamlamasının ardından salı günü İran'a dönecek.
İranlı yetkili, mevcut program kapsamında ABD ile herhangi bir müzakere planının bulunmadığını belirtti.
ABD'den gelecek yanıt bekleniyor
Haberde, İran'ın Katar'ın arabuluculuğuyla ABD'ye ilettiği şartlara ilişkin henüz bir yanıt alınmadığı ifade edildi. Tahran yönetiminin söz konusu şartlara verilecek cevabı beklediği aktarıldı.
Trump yeni müzakere turu beklediğini söylemişti
ABD Başkanı Donald Trump ise İran'ın Hürmüz Boğazı'nın açılması için öne sürdüğü şartları reddettiğini belirtmesinin ardından, bu hafta İran ile yeni bir müzakere turu yapılmasını beklediğini söylemişti.
İran basınında yer alan son açıklamayla birlikte Tahran'ın mevcut programında ABD ile yeni bir müzakerenin bulunmadığı belirtildi.
