İsrail ordusu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Besic Güçleri Komutanı Gulam Rıza Süleymani’nin düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü iddia etti.
İsrail’den Süleymani açıklaması
İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran’da gerçekleştirilen hava saldırısında Gulam Rıza Süleymani’nin hedef alındığı ve öldürüldüğü öne sürüldü.Açıklamada, Süleymani’nin Besic Güçleri tarafından yeni kurulan bir çadır yerleşkede bulunduğu sırada vurulduğu iddia edildi.
Üst düzey isimler de hedef alındı
İsrail ordusu, söz konusu saldırıda yalnızca Süleymani’nin değil, Besic Güçleri’ne bağlı diğer üst düzey komutanların da öldürüldüğünü savundu.Saldırıya ilişkin bağımsız kaynaklardan henüz doğrulama yapılmadığı dikkat çekti.
Ali Laricani detayı
Öte yandan İsrail, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin de hava saldırılarıyla hedef alındığını doğruladı. Ancak saldırının sonuçlarına ilişkin incelemelerin sürdüğü belirtildi.
Bölgedeki çatışmalar sürüyor
İsrail ve ABD, 28 Şubat’ta İran’a yönelik askeri saldırı başlatmış, İran da buna İsrail ve bölgedeki ABD üslerine yönelik misillemelerle karşılık vermişti. İranlı yetkililere göre saldırılarda ölü sayısı 1348’i, yaralı sayısı ise 17 bini aştı. Bölgedeki çatışmaların etkisi giderek genişlerken, üst düzey isimlerin hedef alınması gerilimi daha da artırıyor.
