Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya'nın Ukrayna konusunda ABD ve Ukrayna ile üçlü müzakereleri 4 Kasım'dan sonra yeniden başlatmaya hazır olduğunu açıkladı. Uşakov, daha önce görüşmelerin 10 Kasım civarında başlayabileceğini bildirmişti.
Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya, ABD ve Ukrayna arasında yürütülmesi planlanan üçlü müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Rus devlet televizyonu Rossiya-1'e konuşan Uşakov, Ukrayna'daki savaşın çözümüne yönelik görüşmelerin yeniden başlaması konusunda Rusya'nın hazır olduğunu belirtti.
Üçlü Müzakereler İçin 4 Kasım Tarihi İşaret Edildi
Rusya'da 4 Kasım'ın Ulusal Birlik Günü olarak kutlandığını hatırlatan Uşakov, müzakerelerin bu tarihten sonra yeniden başlayabileceğini söyledi.
Uşakov, açıklamasında, "Şimdi bir sonraki son tarih, bizim için büyük bir bayram olan 4 Kasım. Bu tarihten sonra müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olacağız." ifadelerini kullandı.
Rusya'nın görüşmelere yeniden başlamaya hazır olduğunu belirten Uşakov, müzakerelerin kesin başlangıç tarihine ilişkin bilgi vermedi.
Putin ile Witkoff 21 Ekim'de Görüştü
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Ekim'de St. Petersburg'daki Konstantinovskiy Sarayı'nda ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcisi Steve Witkoff ile bir araya gelmişti.
Görüşmede Ukrayna konusundaki diplomatik temaslar ele alınmıştı.
Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov, daha önce yaptığı açıklamada Putin'in Witkoff'a Rusya'nın üçlü müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu ilettiğini bildirmişti.
Daha Önce 10 Kasım Tarihi Gündeme Gelmişti
Uşakov'un önceki açıklamasına göre Putin, ABD ve Ukrayna ile temel konular üzerinde yapılacak üçlü müzakerelerin 10 Kasım civarında yeniden başlayabileceğini Witkoff'a aktarmıştı.
Son açıklamada ise Rusya'nın 4 Kasım'dan itibaren görüşmelere hazır olacağı belirtildi.
Rusya, ABD ve Ukrayna arasındaki üçlü müzakerelerin başlayacağı kesin tarih henüz açıklanmadı.
