İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,7446 %0.18
55,7430 %-0.12
6.434,09 %0.14
81.994,01 %0.45
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Kudüs Valiliği açıkladı: Mescid-i Aksa imam hatibi gözaltına alındı

Kudüs Valiliği açıkladı: Mescid-i Aksa imam hatibi gözaltına alındı

Kudüs Valiliği, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Halid Ebu Cuma'nın cuma hutbesi ve namazının ardından İsrail güçlerince gözaltına alındığını duyurdu.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl
 

Kudüs Valiliği, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Halid Ebu Cuma'yı cuma namazının ardından gözaltına aldığını duyurdu. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığı açıklamada, Ebu Cuma'nın aynı gün Mescid-i Aksa'da cuma hutbesini verdiği ve namazı kıldırdığı belirtildi.

Kudüs Valiliği, Mescid-i Aksa'da görev yapan İmam Hatip Şeyh Halid Ebu Cuma'nın İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre valilik, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Ebu Cuma'nın cuma hutbesini okumasının ve namazı kıldırmasının ardından gözaltına alındığı bildirildi.

Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı Sonrası Gözaltı

Kudüs Valiliğinin açıklamasına göre Şeyh Halid Ebu Cuma, 23 Ekim Cuma günü Mescid-i Aksa'da cuma hutbesini verdi.

Hutbenin ardından cuma namazını kıldıran Ebu Cuma'nın, ibadetin tamamlanmasından sonra İsrail güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Valilik, gözaltı işlemini yazılı açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

Kudüs Valiliğinden Yazılı Açıklama

Filistin resmi haber ajansı WAFA, Kudüs Valiliğinin gözaltı olayına ilişkin açıklamasını yayımladı.

Haberde, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Halid Ebu Cuma'yı cuma namazından sonra gözaltına aldığı bilgisine yer verildi.

Gözaltının hangi gerekçeyle gerçekleştirildiğine ilişkin ise açıklamada ayrıntı paylaşılmadı.

Gözaltı Gerekçesi Hakkında Bilgi Verilmedi

Kudüs Valiliğinin duyurusunda, Şeyh Halid Ebu Cuma'nın gözaltına alınma nedeni veya nereye götürüldüğü konusunda bilgi bulunmuyor.

Ebu Cuma hakkında herhangi bir suçlama yöneltilip yöneltilmediği ve gözaltı sürecinin ne kadar devam edeceği de açıklanmadı.