İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,6575 %0.04
55,8415 %-0.63
6.673,01 %-0.61
76.210,00 %0.26
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Pakistan’dan Hindistan’a savaş gemisi notası

Pakistan’dan Hindistan’a savaş gemisi notası

Pakistan ve Hindistan, Umman Denizi’nde savaş gemilerinin çarpışmasının ardından birbirlerini suçlayarak karşılıklı protesto iletti.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Pakistan, Umman Denizi’nde Pakistan ve Hindistan’a ait savaş gemileri arasında yaşanan temas nedeniyle Hindistan’a protesto notası verdi. İslamabad yönetimi, Hint savaş gemisinin Pakistan’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) tehlikeli manevralar yaptığını öne sürdü.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, iki ülkeye ait savaş gemilerinin dün Umman Denizi’nde yaşadığı olaya ilişkin açıklama yaptı.

Hindistan Maslahatgüzarı Bakanlığa Çağrıldı

Pakistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre Hindistan’ın İslamabad maslahatgüzarı bakanlığa çağrıldı ve olay “şiddetle protesto edildi.”

Açıklamada, Pakistan Deniz Kuvvetlerinin iki yılda bir düzenlediği “SEASPARK-26” tatbikatı sırasında Hint donanmasına ait bir geminin Pakistan’ın MEB’inde bulunan savaş gemisine tehlikeli şekilde yaklaştığı ve “agresif manevralar” yaptığı ileri sürüldü.

Bu manevraların ardından iki savaş gemisi arasında temas yaşandığı belirtildi.

Pakistan’dan Uluslararası Hukuk Çağrısı

Pakistan tarafı, Hindistan’ın maslahatgüzarından İslamabad yönetiminin söz konusu eyleme yönelik itirazının Yeni Delhi’ye iletilmesini istedi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Hindistan tarafı, uluslararası hukuka ve özellikle denizdeki olayları önlemeyi amaçlayan ikili anlaşmalara sıkı sıkıya uymaya çağrılmıştır.”

Hindistan da Pakistan’a Protesto İletmişti

Hindistan Dışişleri Bakanlığı da gün içinde yaptığı açıklamada, iki ülkenin savaş gemilerinin Umman Denizi’nde çarpıştığını bildirmişti.

Yeni Delhi yönetimi ise olayın Pakistan donanma birliklerinin “kabul edilemez ve profesyonellikten uzak tutumu” nedeniyle meydana geldiğini savundu.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’ın Yeni Delhi maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını ve kendisine olayla ilgili protesto iletildiğini açıklamıştı.

Böylece iki ülke, Umman Denizi’ndeki olayın sorumluluğu konusunda birbirini suçlayarak karşılıklı protesto iletti.