İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Trump New York Times’ın NATO eleştirisi: “Kalite standartları düştü”

Trump New York Times’ın NATO eleştirisi: “Kalite standartları düştü”

Trump, New York Times’ın NATO’nun açılımını hatalı yazmasına tepki gösterdi. Gazetenin kalite standartlarını eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, New York Times gazetesinin NATO’nun açılımını hatalı yazmasına tepki gösterdi. Gazetenin yayımladığı haberde, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün açılımının “Kuzey Amerika Antlaşma Örgütü” olarak yer alması dikkat çekti.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu hatayı “ilginç bir hata” olarak nitelendirdi. Gazetenin yayın kalitesinin düştüğünü ifade eden Trump, New York Times’ın güvenilirliğini yitirdiğini dile getirdi.

“Kalite standartları düştü” değerlendirmesi

Açıklamasında gazeteye yönelik eleştirilerini sürdüren Trump, yayın politikası ve editoryal süreçlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetenin hata yapmasını eleştiren Trump, kurumun işe alım ve eğitim standartlarının da zayıfladığını ifade etti.

New York Times’ın söz konusu hatası, ABD basınında da gündem oldu. Bazı yayın organlarında hatanın “gülünç” olarak nitelendirildiği ve eleştirildiği aktarıldı.