Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki güç istikrarını ele alan Yunan basının saygı duyulan gazetesi Kathimerini, yerli müdafa sanayiinin gelişimine kıymetli fonlar ayıran Türkiye’nin Libya, Karabağ, Kafkasya, Suriye suretiyle bir oldukca cephede hızlıca büyüdüğünü tabir etti.

Türkiye’nin ABD ile bağlantılarını olağanlaştırma ve F-35 programına dönme ihtimalinin her zaman açık olduğu belirtilen haberde, “Yunanistan’ın F-35’lere hazır olup olmadığı mevzusunda oldukca mühim bir münakaşa olacak, bu {hiç de} kolay değil, zira bu türlü bir karar oldukca kapsamlı güzelleştirme çalışmalarına ve altyapıya yol açacaktır” denildi.

İHA İTİRAFI: TÜRKİYE’NİN ÇOK GERİSİNDE KALDIK

Türk İHA’larını işaret eden tahlil yazısında, Türk Hava Kuvvetlerinin Batı’daki en tecrübeli hava kuvvetlerinden biri olduğu ve Yunanistan’ın İHA mevzusunda Türkiye’nin oldukca arkasında kalmış olduğu yer aldı.

Yunanistan’ın Türk İHA’ları mevzusunda algısal emekler yapmış olduğu sadece bunu başarmanın güç olduğu vurgulandı.

Haberde şu sözler yer aldı;

“AB üyesi ülkeler bile Türk İHA’larına açık ilgi gösterdi. Son teknoloji Amerikan İHA’larından açıkça daha ucuz ve ucuz lakin operasyonel olarak yetersiz Çinlilerden oldukca daha verimli olan Türk insansız hava araçları, son yıllarda Türkiye’den yüzde 400 oranında ihraç edilmektedir. İHA’lar Türk yerli endüstrisinin kıymetli bir potansiyele haiz bulunduğunu göstermektedir.”

Editör: Haber Merkezi