Avrupa Birliği'nin resmi Twitter hesabı 'EU Delegation Turkey'in yaptığı paylaşım sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. EU Delegation Turkey adlı sayfada, Türkiye'nin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı hem Türkçe hem de Arapça olarak yayınlandı.

PAYLAŞIM MANİDAR BULUNDU

EU Delegation Turkey sayfasının yaptığı paylaşıma kayıtsız kalamayan yüzlerce kullanıcı büyük tepki gösterdi. Kullanıcılar, sayfanın paylaşımını manidar bulurken, Türkiye'ye bir mesaj gönderilmek istendiğini söylediler. Twitter kullanıcıları gönderinin Türkiye'nin demografik yapısını değiştirme çabaları ve Suriye halkının Türkiye'de daha kalıcı hale getirilmesi için atıldığını kaydetti.

'RESMİ DİLİMİZ TÜRKÇE'

Kullanıcılardan bazıları Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu, uluslarası dilinin de İngilizce olduğunu, Arap alfabesinin Türkiye'de kullanılmadığını aktardılar. AB'nin twitter hesabına yorum yapan kullanıcılar, Türkiye'nin harf devrimine uzun zaman önce geçtiğini ve yazıyı kaldırmaları gerektiğini ilettiler.

GÖNDERİYİ KALDIRMADILAR

EU Delegation Turkey sayfası yapılan yorumlara ve gelen tepkilere rağmen gönderiyi kaldırmayarak bir açıklamada bulundu: "Geçtiğimiz üç yıl boyunca, Türkiye'deki mülteciler için yazdığımız zamanlarda da, Türkçe ve İngilizce'ye ek olarak, Arapçada da sosyal medya mesajları yayınlanmaktadır. Bu mesajlar Türkiye'deki Suriyelilere, ortak eğitim, sağlık, insani yardım, göç yönetimi ve altyapı kapsamında uygulanan sosyo-ekonomik projelerde neler yaptığımızı açıklamak için ele alınmıştır. Kamuoyuna duyurulur"

Editör: Haber Merkezi