Doğa Koleji'nin yeni sahibi kim oldu? Günlerdir öğretmenlerin ve velilerin eylem yaptığı Doğa Koleji için çözüm bulundu. Daha önce devir açıklaması için velilerden süre isteyen okul yönetiminin nihayet satış işlemini gerçekleştirildiği iddia edildi. Peki Doğa Koleji'nin yeni sahibi kim oldu? Doğa Koleji Kime SatıldI?

DOĞA KOLEJİ'NİN YENİ SAHİBİ KİM OLDU? DOĞA KOLEJİ KİME SATILDI?

Doğa Koleji'nin yeni sahibi kim oldu sorusunu merak edenler oldukça haklı. Günlerdir bir türlü gelmeyen açıklama ve öğretmenler ile velilerin ortaklaşa yaptıkları eylem sonucu nihayet beklenen satış açıklaması geldi. Gerçekleşecek devir işleminden sonra uzun süredir maaş alamayan öğretmenlerin ihtiyacının giderileceğinin duyurulmasından sonra dört gözle bu açıklama bekleniyordu. Doğa Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu devir işleminin gerçekleştiğinin bilgisini paylaşmadan İTÜ Vakfı konuyla ilgili bilgi paylaştı. Peki Doğa Koleji'nin yeni sahibi kim oldu? Günlerdir gelmek bilmeyen açıklamadan sonra eyleme başlayan öğretmenlerin çabası sonuç verdi. Doğa Koleji'nin kime satıldığı da böylelikle belli oldu. 60 binden fazla öğrencisi olan ve Türkiye'nin en iyi eğitim veren okulları arasında gösterilen Doğa Okulları'nı İTÜ Vakfı'nın aldığı ileri sürüldü. Vakıf'tan yapılan açıklamaya göre, görüşmelerin olumlu yönde seyir ettiği belirtildi. 

DOĞA KOLEJİ ŞU AN KİMİN?

Doğa Koleji son günlerde en çok araştırılan konuların başında geliyor. Öğretmenlerin ders bırakma eylemine velilerin de destek vermesiyle iyice gündeme gelen konu için birçok kişi de araştırma yapıyor. Doğa Koleji'nde gerçekleşecek devir işlemi öncesinde yapılan açıklamada devir işlemleri ile ilgili sürecin sürdüğü ve bu sürece göre hareket edileceği bildirilmişti. FIBA Holding, Can Holding ve en son da Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal'ın Doğa Kolej'ine talip olduğu ileri sürüldü. Peki Doğa okullarının şu an sahibi kim? Türkiye genelinde 70 bine yakın öğrencisi ve birçok ilde bulunan okuluyla önemli bir yer kaplayan Doğa kolejinin yönetim kurulu başkanının Vedat Saçaklıoğlu olduğu biliniyor. Bugüne kadar yapılan açıklamalarda da Vedat Saçaklıoğlu'nun imzası var.

DOĞA KOLEJİ'Nİ SATIN ALMAK İÇİN BİRÇOK İSİM SIRAYA GİRMİŞTİ

Türkiye'nin en köklü okulları arasında yer alan ve geniş bir interlanda sahip olan Doğa Okulları'nda yaşanan problemlerden sonra devir işleminin gerçekleştireleceği konuşulmuştu. Özellikle öğretmenlere belli süredir verilmeyen maaşların gerçekleştirilecek bu satış işleminden sonra ödeneceği duyurulmuştu. Bu sebeple gözler devir işlemine çevrilirken bir çok talipte Doğa Koleji için satın alma girişiminde bulundu. İlk olarak FIBA Holding ile başlayan bu dalga Can Holding ile devam etti. Daha sonra iddiaların en kuvvetli olduğu iki isimden ilki Nişantaşı Üniversitesi mütevelli heyet başkanı Levent Uysal'ın okulu aldığı iddia edildi. Belli bir zaman sonra bu iddia yalanlanınca devreye BMC'nin ortaklarından ve aynı zamanda Mektebim okullarının da sahibi Ethem Sancak'ın girdiği öne sürüldü. Ancak dün yapılan açıklamaya göre Doğa Okullarıyla yakından ilgilinen kurumun İTÜ Vakfı olduğu bildirildi. 

DOĞA KOLEJİ NE KADARA SATILDI?

Doğa koleji ne kadara satıldı sorusu birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Bu senenin başlarında kurulan Tv100 kanalının duyurduğu habere göre Doğa Koleji için en ciddi atılımı İTÜ Vakfı yaptı. Duyurulan haberden sonra İTÜ Vakfı da bu iddiayı kabul ederek görüşmelerin olumlu yönde devam ettiğini belirtti. Doğa Koleji'nden herhangi bir açıklama gelmezken okulun kaç para satıldığı ise merak konusu oldu. Yine TV100'ün haberine göre Doğa Koleji 800 milyon liraya İTÜ Vakfı'na devredildi. 

İTÜ VAKFI KİMİN?

1984 yılında kurulan İTÜ Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi'ni ileriye taşıma ve organizasyonlarla birlikte güçlendirme amacı ile kurulmuştur. Temel amacı kuruluş aşamasındaki gelişme, kaynak sağlama ve yatırım felsefesiyle birlikte maddi ve manevi desteği sağlamaktır. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi için  Eğitim Tesisleri, Kültür ve Sosyal Tesisler, Spor Tesisleri, Yurtlar İşletmesi ve Ar-Ge İşletmesi kurularak, bunların hedeflenen kitleye hizmet vermesi sağlanmış ve bu şekilde kaynak yaratılmıştır.İTÜ Vakfı, faaliyetlerinin kapsamını genişletmek amacıyla, ortaklık şeklinde kurduğu veya iştirak ettiği şirketler 3M ARGE A.Ş., İTÜNOVA Teknoloji A.Ş. ve OTAM A.Ş. kanalıyla İTÜ’nün AR-GE faaliyetlerini desteklemekte, üniversite-sanayi işbirliğine ve dolayısıyla toplumun bilimsel ve teknolojik açıdan gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

FATİH PORTAKAL'DA DESTEK VERDİ

Doğa Okulları'nda aylardır çalışanlara verilmeyen maaşlardan sonra yapılan eylemler ve sosyal medyadan başlatılan kampanyalar sonucu beklenen devir işlemi gerçekleşti. Bu süreçte birçok ünlü isim ve milletvekili de öğretmenler ile velilerin yanında yer aldı. Son olarak FOX Tv ana haber spikeri Fatih Portakal'da resmi twitter hesabından yaptığı açıklamayla Doğa Koleji mağdurlarına destek vermişti. Portakal'ın bu paylaşımı dakikalar içerisinde binlerce favori ve retweet aldı. Öte yandan Portakal'ın bu destek tweetine sanat camiasından Demet Akalın ve birçok milletvekili de katıldı. Öyleki Demet Akalın yaşanan gelişmelerin anbean takipçisi olarak twitter hesabından duyurularda bulundu. 
 

Editör: Haber Merkezi