Özge Seren Doğu-Özel Haber

Ömer Saçaklıoğlu’nun sahibi olduğu Doğa Okulları'nda maaş krizi devam ediyor. Bununla birlikte birçok sorun da beraberinde geliyor. Öğretmenler 8-9 aydır maaşlarını düzensiz alıyor ve okulların kırtasiye ihtiyaçları sağlanamadığı için okullarda öğrencilere yetersiz eğitim veriliyor.

'MOBBİNG UYGULANIYOR'

Bazı kampüslerde görev yapan öğretmenler eylem başlatıp derslere girmezken bazı öğretmenler ise mobbing uygulandığı gerekçesiyle mecburen derslere girmeye devam ediyorlar.

Doğa Koleji çalışanı bir öğretmen Ortadoğu Gazetesi'ne açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"Maaşlarımızı 2 aydır alamıyoruz, 3. ayın içerisindeyiz. Totalde ise yaklaşık 8-9 aydır düzensiz bir şekilde maaş alıyoruz. Ağustos maaşını almamız gereken zamanda haziran maaşını yeni alıyoruz. Tüm yaz boyunca da hiç maaş almadık. Yemekhanede verilen yemeklerin haricinde ikinci tabak isteyen öğrenci ve öğretmenler geri çevriliyor. Okuldaki kırtasiye ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Okul içerisinde de kağıt, karton gibi materyalleri temin edemediğimiz için ders akışını engelliyor. Okullarda derse girmeme veya rapor almamaya yönelik mobbingler yapılıyor. Bazı kampüslerin elektriklerinin haftalardır kesik olduğunu ve jeneratör ile idare ettiklerini biliyoruz. Velilerin ise bu konudan haberleri var. Kimi veli çok endişeli, kimisi de düzeleceğine inanıyor. Geçen hafta cumaya kadar maaşların ödeneceği söylendi ama 1 hafta oldu hala ödenmedi. Süreç düzelenecek denildiği için devam ettim, şimdi ayrılsam öğrencilerimi yarı yolda bırakmak istemiyorum o nedenle de ayrılmıyorum. Çünkü öğretmen bulunamayacak ve mağdur olacaklar."

Editör: Haber Merkezi