Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 28 vakıf üniversitesi arasında milli sporcuların vakıf üniversitelerinde tam burslu okumaları için protokol anlaşması Ankara'da imzalandı.

Yapılan anlaşmaya göre uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil edip başarı kazanan sporcular, vakıf üniversitelerinin tüm branşlarında sınav sıralamasındaki yerlerine bakılmaksızın, tam burslu olarak eğitim görebilecekler. Bu haktan yararlanabilmeleri için, yüksek öğretim sınavında ilgili üniversitenin gerekli olan taban puanını almaları yeterli olacak.

'İMKANLARI GENİŞLETECEĞİZ'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, üniversite çağı öncesi ailelerin ve sporcuların yaşadığı okul mu spor mu tereddüdüne son verecek bu anlaşmayı yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. Kasapoğlu,  "Bugün Türk sporu açısından tarihi bir gün. Bu iş birliği ile milli sporcular vakıf üniversitelerinde ücretsiz olarak eğitim görme imkanına kavuşacak. Hangi bölüm olursa olsun, yüzde yüz burslu olarak tahsil imkanına erişecek. Ortaöğretim okul spor faaliyetlerine katılan öğrenci sayısı her yıl 2 milyon 200 bin, ancak bu sayı üniversite döneminde düşüyor. Milli sporcularımızın sadece spor bilimleri fakültelerini tercih etmeleri halinde sağlanan imkanları genişleteceğiz. Özel ortaöğretim kurumlarında da başarılı sporcuların burslu eğitim almasına imkan sağlanmasına çalışıyoruz. Böylece, gelir seviyesi düşük aileler, sporda başarı potansiyeli olan çocuklarını, bu alandan uzaklaştırmak yerine teşvik edecek" dedi.

HUKUK İÇİN 150 BİN YETERLİ OLACAK

Bundan böyle milli sporcular vakıf üniversitesine son sırada dahi girse ücretsiz okuyabilecek. Devlet üniversitelerinde tıp tahsili için ilk 20 binde yer alma başarısı gerekirken, vakıf üniversitelerinde ilk 50 binde olmak, diş hekimliği için ilk 30 bin yerine 80 binde olmak, hukuk fakültesi için ilk 60 bin yerine ilk 150 binde olmak yeterli olacak.

Editör: Haber Merkezi