Koronavirüs nedeniyle okullar kapatılmış, eğitim öğretim yılı online tamamlanmıştı.

Peki yeni eğitim öğretim yılında ne olacak?

Okullar açılacak mı? Yoksa yine kapalı mı kalacak?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, konuyla ilgili profesör doktorlara bu soruyu sorduğunu belirterek aldığı cevapları da bugünkü köşesinde okurlarına aktardı.

Altaylı'nın yazısında şu ifadeleri kullandı:

- Sonuç olarak bugün bizde günlük yeni vaka sayısı 1000’in üzerine çıktı, bir süredir sabit bir seyirle 1500’e yakın sayılarda gidiyor. 

Üç haftada 500 bin+1,5 milyon+2,5 milyon öğrencinin yani toplamda 4,4 milyon öğrenci ve bir o kadar da velinin girdiği sınavların etkisi ne olacak bu sayılarda göreceğiz.  Ağustos ortasına kadar bakalım ne olacak! 

- Ve haliyle herkesin merak ettiği “Yeni eğitim öğretim yılı.” Okullar da normalleşecek mi, yeni normalle mi olacak? Daha anlaşılır bir şekilde sorarsak “Okullar açılacak mı, yoksa online eğitime davam mı?” 

- Hacettepe Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Profesör Mehmet Ceyhan bu soruya şöyle yanıt verdi: “Bu tablo böyle devam ederken okulları açmak çok doğru bir hareket olmaz.” 

- Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Profesör Serap Şimşek Yavuz da “Bu mücadelede duruma göre günlük hatta anlık kararlarla ilerliyoruz. Oluşan tabloya göre karar almak ve mücadele etmek zorundayız. Eğer Ağustos ayında bu sayılar hâlâ bu düzeyde ise yani günlük vaka sayısı 1000 civarında gezmeye devam ediyorsa üniversiteleri açmak büyük hata olur” dedi.

- TTB COVİD 19 İzleme Grubu üyesi ve Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Sarp Üner de “Bu düz seyir okulların açılm

Editör: Haber Merkezi