Atlasglobal'in uçuşları durdurma kararından sonra birçok yolcu biletleri için ödeme yapılıp yapılmayacağı merak ediyordu. Konu ile ilgili Atlasglobal Atlasglobal Kurumsal İletişim Departmanı’ndan önemli bir açıklama geldi

Atlasglobal iflas başvurusunda bulundu. Havayolu firması tarafından bilet ücretleri hakkında bir açıklama yapıldı.

Milliyet’ten Derin Gökçe’nin haberine göre; Atlasglobal Kurumsal İletişim Departmanı tarafından yapılan açıklamada:

atlasglobal bilet açıklaması

“Atlasglobal adına iflas başvurusu yapıldı. Çalışanların tazminatı ve yolcuların bilet ücretlerinin geri ödemesi yapılacak. Ödeme tarihleri belli değil hukuk departmanımız çalışıyor” ifadeleri kullanıldı.

Atlasglobal iflas başvurusu resmi olarak yapıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur” denildi.

Atlasglobal’in tüm uçuşlarını durdurma kararı aldığı ve iflas başvurusunda bulunduğu önceki gün sozcu.com.tr’de de yayımlanmıştı.

Atlasglobal, önceki yıllarda aldığı mali hasar ve İstanbul’daki yeni havalimanının artırdığı maliyetler nedeniyle Kasım ayı sonunda tüm uçuşlarını durdurmuş; 21 Aralık’ta tekrar uçuşlara başlamıştı. Ancak Ocak ayında, sezonsal düşük talep nedeniyle Avrupa uçuşlarına Mart ayına kadar ara verdiğini açıklamıştı.