Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Haziran ayında aylık bazda yüzde 3,92, yıllık bazda ise yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.

Sabah'tan Mete Dirice'nin haberine göre; Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 6 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 19,78, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise yüzde 17,56 oldu.

Memurlar yüzde 17,56'lık zamma ilaveten 8077 TL seyyanen zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi için yüzde 19,78 oranında zam kesinleşti. Burada emekliler için refah payı düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Düzenleme yaklaşık 16 milyon emekliyi ilgilendirdiğinden detaylı analizler yapılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı sonrası Mart ayından itibaren emekliye zam düzenlemesi, memura zam, asgari ücrete temmuz zammı çalışmalarını yürüttü.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye çıkaran teklifi Meclis Başkanlığı'na sundu. SSK, Bağ-Kur emeklisi zam teklifi 1. torba yasa teklifinde yer almadı. Güler, bu kanun teklifinde SSK ve Bağkur emeklileri için zam oranının yer almıdığını ifade etti.

SSK, Bağ-Kur emeklisi için analizlerin devam edildiği ifade edilirken, burada kademeli zam formülü düşünülüyor.
 

Editör: Grlyrtts