Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Poyrazköy'de açıklamalarda bulundu. Balıkçılara bugüne kadar 15.6 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteği verildiğini belirten Erdoğan, şöyle devametti:

"Su ürünleri avcılık sezonunun açılışı vesilesiyle bir aradayız. 4 buçuk aylık hasret bugün sona eriyor. Karadeniz, Marmara, Ege Denizi'nde gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapacak balıkçılarımızın ağları mavi sularla buluşuyor. Bu gece başlayan balıkçılık sezonunun bereketli geçmesini diliyorum. Vira bismillah diyerek denizlere açılacak tüm kardeşlerimin ağlarının hep dolu çıkmasını Rabbimden niyaz ediyorum. 

Balıkçılık sektörümüz yaklaşık 250 bin vatandaşımıza istihdam sağlıyor. Rızkını denizden kazanan kardeşlerimizin ekonomimize yaptıkları katkıları takdirle karşılıyoruz. Balıkçılık sektörüne sağladığımız destekleri en iyi sizler biliyorsunuz. 

Balıkçılarımızın maliyetlerini düşürmek için 2004'ten itibaren ÖTV'siz yakıt veriyoruz. Bugüne kadar toplamda 15,6 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteğinde bulunduk. Su ürünleri avcılarına ve üreticilerine Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla indirimli kredi sağlıyoruz. Sektörümüzü 2002'den beri toplam 23.2 milyar liralık sübvansiyonlu krediyle destekledik. Küçük ölçekli kıyı balıkçılarımızı da unutmadık, unutmuyoruz. 12 metreden küçük gemisi olan 14 binden fazla kıyı balıkçılarımıza da sahip çıkıyoruz.

Bugüne kadar 313 milyon lira kıyı balıkçımıza ödeme yaptık. Asrın felaketi, 6 Şubat depremlerinden sonra depremzede balıkçılarımızı kaderlerine terk etmedik. Deprem bölgesinde balıkçılık yapan vatandaşlarımızla ilgili bir müjdeyi de bu akşam sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Deprem bölgesinde yaşayan ve gelir kaybı yaşayan balıkçılarımıza destek veriyoruz. Yarın itibariyle gemi başına 3 bin 500 yüz ile 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz. 

Ayrıca afet bölgesi ilan edilen illerde su ürünleri yetiştiricilerimizin zayi olan Balık yumurtaları, yavru, porsiyonluk ve anaç balıkları için 2 ay içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz. Her iki desteğimizin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." 

Editör: Grlyrtts