İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'ın izniyle ikinci turda rekor bir oy ve oranla milletimizin bize cumhurbaşkanlığı görevini tekrar 5 yıllığına tevdi edeceğine inanıyoruz." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Ulaşım Sektörü Buluşması'nda konuşan Erdoğan, esnafı muhabbetle selamladığını belirterek, toplantı için partisinin il başkanlığına teşekkür etti.

Erdoğan, kendilerinin şoförlerle muhabbetini bilenlerin bileceğini, aralarında ayrı gayrının olmadığını, şoförlerle salon toplantılarında, taksi-dolmuş duraklarında, trafikte denk geldiklerinde selamlaştıklarını anlattı.

Bu temaslarda sohbet edip karşılıklı muhabbetlerini ifade ettiklerini dile getiren Erdoğan, bir süre önce yolda giderken bir şoför esnafın aracının arkasında "Çekemeyen anten taksın." yazısını gördüğünü kaydetti.

Erdoğan, şoför esnafına sorduğu, "Bizim bu muhabbetimizi, sevgimizi çekemeyen de anten taksın mı?" sorusuna alkışlarla yanıt almasının ardından, "Gerçi onlar sandıktan çıkan en açık mesajları bile alamayacak hatta tam tersine çevirmeye çalışacak kadar ülkelerinden ve gerçeklikten kopmuş durumdalar. Bunlara anten de fayda etmez, onun için uzaya İMECE uydumuzu gönderdik. Belki oradan alacakları sinyallerin uyanıp hakikatleri görmelerine bir faydası olur. Tabii onların ne yaptığı, hangi kirli pazarlıkların, kavgaların, hangi ayak oyunlarının içinde olduğu bizi ilgilendirmiyor." ifadelerini kullandı.

- "Milletimiz, 322 milletvekiliyle yasamada nasıl bir tablo istediğini gösterdi"

Kendilerinin işlerine baktığını ve milletin 14 Mayıs'ta sandık başına gidip, iradesini beyan ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Milletimiz TBMM'de çoğunluğu 322 milletvekiliyle Cumhur İttifakı'na vererek, yasamada nasıl bir tablo istediğini gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yakın rakibimize 2 milyon 520 bin fark atmamıza, yüzde 49,5 oy almamıza rağmen sistemin yüzde 50 artı 1 oy şartı sebebiyle iş ikinci tura kaldı. Milletimizin bu iradesinin de başımızın üstünde yeri var. Allah'ın izniyle ikinci turda rekor bir oy ve oranla milletimizin bize cumhurbaşkanlığı görevini tekrar 5 yıllığına tevdi edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdiden, ülkeye kazandırdıkları eserlerin yarım kalmaması, milletin dertlerini, sıkıntılarını, sorunlarını çözecek hizmetleri daha da ileriye taşımak için neler yapabileceklerine baktıklarını ifade etti.

Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki gücünü artırmak için hangi araçları kullanabileceğine, hangi ilişkileri harekete geçirebileceklerine baktıklarını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye kendimizden bu kadar eminiz biliyor musunuz? Çünkü bizim kimseyle pazarlığımız yok. Biz sadece ve sadece milletimizin emrindeyiz, onun hizmetkarıyız. Biz bunlar gibi talimatı Kandil'den almıyoruz. Biz karanlık odalarda terör örgütünün uzantılarıyla pazarlığa girmiyoruz. Biz Rabb'imize sığınıyoruz ve milletimizden talimatı alıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondakilerin "Taksiciler seninle gurur duyuyor." diye sevgi gösterisinde bulunması üzerine, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Editör: Grlyrtts