İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylık teklifini tereddütsüz kabul ettiğini anlatan Türkeş, ‘Türkeş misyonunu’ MHP’de göremediğini ve bu misyonu İyi Parti’de kendisinin temsil edeceğini ifade etti.

Tüm Türk milliyetçileri ve ülkücülerinin MHP yönetimine kırgın olduğunu ifade eden Türkeş, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetini hatırlatarak, “Böyle illegal olaylardan bahsedilen bir yerde Türkeş de olamaz, ülkücü misyon da olamaz”değerlendirmesini yaptı.

“Neden İyi Parti’yi tercih ettiniz? İyi Parti’yi tercih etmeniz ülkücülerde bir kırgınlık yarattı mı, tepki aldınız mı?” sorusuna Türkeş şu yanıtı verdi:

"Bana hep bu soruluyor ama ülkücü kardeşlerim, Türkiye’nin gerçek milliyetçileri neden İyi Parti’de olduğumu çok iyi biliyor. Gerçekten babam Alparslan Türkeş’in açtığı yolda ilerleyen, Türk milliyetçiliğini yeni ve modern dünyada yaşatmak isteyen hiçbir ülkücü kardeşim bana kırgın değil. Adana’da seçim çalışmalarım sırasında sayısız kardeşimle kucaklaşıyorum. Hepsi beni bağrına öyle büyük bir sevgiyle basıyor ki kırgınlık ne kelime. Benimle büyük gurur duyduklarını, geleceğin İyi Parti’de olduğunu açıkça söylüyorlar. Ayrıca şunu da vurgulamak isterim ki tüm ülkücüler, tüm Türk milliyetçileri MHP yönetimine kırgın."

Editör: İrem Nur Kaya