Hürriyet'in hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarını değerlendirirken çarpıcı iddialarda bulundu.

Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

AK Parti grubuna girince ilk kez bu kadar yenilenme olduğunu fark ettim. Yıllardır basın locasında grup toplantılarını birlikte izlediğimiz gazeteciler Şebnem Bursalı ve Hulki Cevizoğlu ise milletvekili sıralarında yerlerini almışlardı. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Mehmet Şimşek’i tekrar bakanlık sıralarında görmek güzeldi. AK Parti oturumunu yöneten Özlem Zengin, ilk günün anlamına uygun bir konuşma yaptı. Erdoğan, Grup Başkanı Abdullah Güler ile Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’la birlikte oturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajlarına gelince. Kılıçdaroğlu’nu 6’lı Masa üzerinden eleştirdi. CHP liderinin, “Değil 6’lı, gerekirse 16’lı masa kuracağım” sözüne, “Ne diyorlar; 6’lı masa. Şimdi 16’lı masa diyor. Yetmez. Bunu daha da artırman lazım” diye seslendi. Ama belli ki Kılıçdaroğlu’nun 16’lı masa çıkışı Erdoğan’ın radarına girmiş. “Değil 16’lı, 160’lı masa kursa da milletin tokadını yemekten kurtulamaz” diye yüklendi.

Tam da İYİ Parti’nin kurultayı öncesinde Erdoğan 6’lı Masa’ya eleştirilerini Meral Akşener’in, “kumar masası” çıkışı üzerinden sürdürdü. “6’lı Masa kurdular. Bir kumar ve pazarlık masasından öteye geçemedi. Bu masaya ben kumar masası demedim, noter masası demedim. Diyen kimdi? O masanın etrafında olanlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’de Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında yaşanan koltuk kavgasını nasıl yorumladığını merak ediyordum. “Taht kavgası” dedi. Yani millete bir faydası olmayan “taht kavgası”, ben daha çok “Taht Oyunları”na benzetiyorum. “Game of Thrones.” Erdoğan, “Baba oğul arasındaki taht mücadelesinin bizim için önemi yok. Su alan gemi dümenine kim gelmiş, önemi yoktur” dedi.

Erdoğan ilk değerlendirmesinde, “Gemi şu anda bordasından çok kötü çarptı” demişti. Erdoğan’ın bu benzetmesini CHP içindeki muhalefet de satın aldı. İlhan Cihaner, “Gemi su alıyor” diye çıkış yaptı.

İKİ gözlemim oldu. Erdoğan, her ne kadar Kılıçdaroğlu’nu hedef alsa da Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında kalmasını istiyor. Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak onun cumhurbaşkanı adayı olmasını sağlamıştı, şimdi Kılıçdaroğlu’na yüklenerek onun CHP’nin başında kalmasını sağlıyor.

İkinci ise, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki mücadelenin sürmesini istiyor. Dün o denkleme Mansur Yavaş’ı da soktu. İmamoğlu ve Yavaş’ı, CHP’ye genel başkan yardımcısı olarak almasını önerdi. “İki koltuk al yanına. Birini İstanbul’a, diğerini Ankara’ya ver. Onlar da orada otursunlar” dedi.

Editör: Grlyrtts