Tıp ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler günümüzde bireylerin görünümleri ile ilgili istedikleri değişiklikleri konforlu bir şekilde gerçekleştirmesine imkan vermektedir. Liposuction, meme dikleştirme, meme küçültme, meme büyütme ve daha birçok farklı prosedür sayesinde görünümlerinden dolayı öz güven sorunu yaşayan kişiler bu sorunlarını giderebilmekte, istedikleri estetik görünüme sahip olma imkanını elde edebilmektedirler. Op. Dr. Evren İşçi ve uzman ekibi medikal estetik prosedürler ve estetik ameliyatlar konusunda alanının önde gelen isimleri arasında yer almaktadır. Hastanın ihtiyaçlarını ve beklentilerini değerlendirilerek, en doğal görünümün elde edilmesini sağlayacak planlamaları gerçekleştirmekte ve prosedürleri uygulamaktadırlar. Siz de Op. Dr. Evren İşçi Kliniği ile iletişime geçerek istediğiniz görünüme kavuşmaya giden yoldaki ilk adımınızı atabilirsiniz.

Son zamanlarda yaygın bir şekilde uygulanan prosedürlerden biri olan liposuction deri altındaki tabakaların cerrahi olarak aspire edilip alınmasına dayanmaktadır. Liposuction prosedürü sayesinde hastaların vücut kontürleri arasında daha uyumlu bir geçiş ve doğal bir şekil sağlanması imkanı elde edilebilmektedir.

Liposuction obezite gibi kiloya bağlı hastalığı olmamakla birlikte spora ve diyete dirençli inatçı bölgesel yağlanmaları olan kişilere uygulanan bölgesel yağ alma işlemidir. Bir zayıflama yöntemi olmayan liposuction bölgesel yağların alınması ve bu bölgelerde daha güzel ve sağlıklı bir görünüme erişilmesi açısından oldukça etkilidir. Liposuction hem erkeklere hem kadınlara uygulanabilen bir prosedür olduğundan günümüzde en sık gerçekleştirilen estetik operasyonlardan biri olma özelliğine sahiptir.

Liposuction Kimlere Uygulanır?

Liposuction hamilelik ve emzirme döneminde olmayan hemen herkese uygulanabilen bir prosedür olmakla birlikte kişi özelinde dikkat edilmesi gereken belirli noktalar vardır. Öncelikle liposuction uygulaması yapılacak olan kişinin ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın olması zorunludur. Vücutta bulunan inatçı yağ birikintileri alınacağından dolayı hastanın cildinde çatlak ve sarkma olmamasına da özen gösterilmelidir. Bu nedenle deri elastikiyeti azalmış ya da ileri yaşlarda olan kişilere de liposuction yönteminin uygulanması önerilmez.

Liposuction Nasıl Uygulanır?

Düzenli olarak diyet ve spor yapılmasına karşı vücuttan atılamayan inatçı yağ birikintilerinin giderilmesi için ideal olan liposuction farklı tekniklerle uygulanabilir. Klasik liposuction prosedüründe uygulama bölgesinde minimal kesiler yapılır. Bu kesilerden enjekte edilen solüsyonlar bölgedeki yağların daha yumuşak ve kaygan bir hale gelmesi sağlanır. Daha sonra bu kesilerden kanüller aracılığıyla çıkarılan yağlar vücuttan uzaklaştırılmış olur. İşlem süresi uygulama bölgesinin büyüklüğüne ve alınacak olan yağın miktarına göre değişiklik gösterebilir.

Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Liposuction karın, bel, kalça, basen, bacakların üst ve iç kısımları, gıdı bölgesi, dizlerin içi, kol altları, sırt ve ayak bileklerine uygulanabilir. Erkeklerde ise liposuction genellikle bel çevresine, karın bölgesine, boyun altına yani gıdı bölgesine uygulanır.

Meme Dikleştirme Kadınların En Çok Tercih Ettiği Estetik Ameliyatlardan Biridir

Meme dikleştirme ameliyatı ile artık her yaştaki kadın sarkık göğüslerden kurtulabilmekte ve dik memelere kavuşabilmektedir. Meme dikleştirme diğer bir deyişle Mastopeksi memelerin kaldırılması ve meme dokusuna yeni bir form kazandırılması amacına yönelik olarak uygulanan bir estetik operasyondur. Kadınlarda meme deformasyonu yaş alma, yer çekiminin etkisi, gebelik, emzirme, kilo alıp verme ve genetik faktörler gibi farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilir.

Meme dikleştirme ameliyatı;

  • Göğüslerinde sarkma ve hacim kaybı olan,
  • Göğüsleri olması gerekenden daha uzun ve düz bir şekilde olan,
  • Sutyen ile desteklenmediği zamanlarda meme dokusu, meme katlantı çizgisinin altına düşen,
  • Meme uçları ve areolası aşağı dönük pozisyonda duran,
  • Cildinde ve meme başında gevşeme olan,
  • Bir memesi diğerine göre daha sarkık ve düşük görünen kadınlara uygulanabilmektedir.

Meme dikleştirme ameliyatında temel olarak sarkmaya neden olan fazla deri çıkarılır, meme dokusu kendi içerisinde toparlandıktan sonra yukarıya asılır. Sarkma derecesinin hafif olduğu vakalarda yalnızca meme başından toparlama yapılması yeterli gelebilir. Bu durumda meme başının çevresinde yapılan dairesel kesi ile operasyon gerçekleştirilebilir. Sarkmanın orta derecede olduğu durumlarda lolipop şeklinde toparlama yöntemi uygulanabilir.

Sarkmanın ileri seviyede olduğu vakalarda ters T şeklinde kesiler gerçekleştirilir. Meme konturunun ve sıkılığının artırılması için alttaki meme dokusu kaldırılarak yeniden şekillendirilir. Bu prosedürde meme ucunun ve areolanın olması gereken doğal yüksekliğe gelmesi sağlanır. Gerekli durumlarda genişlemiş haldeki meme başı cildin etrafından kesilerek küçültülebilir. Elastikiyet kaybının giderilmesi için göğüs cildinin aşırı olan kısmı çıkarılır.

Meme dikleştirme işleminden sonra sutyen ölçüsünde bir miktar küçülme fark edilmesi normaldir. Eğer böyle bir durum yaşanılmak istenilmiyorsa küçük bir silikon kullanılarak meme dokusunun desteklenmesi tercih edilebilmektedir.

Meme dikleştirme ameliyatından sonra erken iyileşme döneminde uygulanan prosedüre bağlı şişlikler ve morluklar görünmesi olağan kabul edilebilir. Operasyonu izleyen birkaç gün basit ağrı kesiciler ve ödem azaltıcı ilaçlar doktor tavsiyesiyle kullanılabilir. İlk hafta içerisinde zorlayıcı kol hareketlerinin azaltılmasına özen gösterilmelidir. Normal şartlar altında hastalar 1 hafta sonrasında günlük hayatlarına dönebilirler. 3 hafta süreyle kollar omuz hizasından yukarıya kaldırılmamalı ve ağır nesneler kaldırılmamalıdır. Operasyondan sonraki 4 hafta yüz üstü yatmaktan kaçınılmalıdır.