Yeni yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi adına planlanan ilk toplantının 11 Aralık'ta yapılacağı daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulmasının ardından gazeteci Fatih Portakal net rakamı vererek "Bunun altında olmayacak. dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 asgari ücretine tek bir zam yapılacağını belirtti ve vatandaşları enflasyonun etkisi altında bırakmayacaklarını söyledi.

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Hem asgari ücretin yüzde 35 oranında artırılacağı ve böylece 15 bin 393 liraya yükseleceğine dair yapılan yorumlar, hem de Bakan Işıkhan'ın tek bir zam açıklamasıyla ilgili sorulara şu yanıtı verdi:

"Asgari ücret konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını sürdürüyor. Görüşmeleri işçi ve işveren temsilcileriyle tamamladıktan sonra sonuçları bizimle paylaşacak. Biz de kendisini dinleyeceğiz ve en uygun asgari ücret kararını alacağız. Önemli olan tarafları mağdur etmeden bir sonuca varabilmek."

Kulislerde konuşulan ve Cumhurbaşkanı ile Bakan düzeyinde yapılan açıklamalarla desteklenen yüzde 35 zam ihtimali, Kasım ayı enflasyon verileriyle daha da güçlendi.

Temmuz ayındaki son zamdan bu yana geçen 5 ayda enflasyon farkı yüzde 35,24 olarak kaydedildi.

Emeklilere müjde. Bakan Işıkhan açıkladı Emeklilere müjde. Bakan Işıkhan açıkladı

Sözcü Tv'de konuşan Fatih Portakal, yeni asgari ücretle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Emekli maaşını ben belirteyim. Yüzde 38 artı yüzde 10 refah payı. Emekli maaşına yüzde 48 zam yapılacak. Seçim yaklaşıyor, bu nedenle refah payının yüzde 15-20 olabileceğini düşünüyorum. Yaklaşık 15-20 gün önce 16.500-16.900 arası olacağı tahmin ediliyor.

"BU BİLGİYİ İŞÇİ KONFEDERASYONUNDAN ALDIM"

Bu bilgiyi işçi konfederasyonundan aldım. Enflasyonun yüzde 38'ini vermek gerekiyor. Bu da 15 bin 473 liraya tekabül ediyor. Devlet genellikle yüzde 10 refah payı ekler. Yüzde 48 olursa, 16 bin 840 lira olur. Kesinlikle bunun altında bir rakam olacağını düşünmüyorum. Üst sınırı geçebilir ama alt sınırı aşağı çekmeyecek."

Editör: İrem Nur Kaya