Koronavirüs arasından sonra Süper Lig maçları tekrar başlıyor. 

Zaten 8 hafta kalmıştı. 8 hafta sonra şampiyon da belli olacak, ligden düşecek takımlar da.

Yalnız hiç bir şey koronavirüs öncesi gibi olmayacak! Yeni alınan kararlar nedeniyle sürpriz sonuçlar yaşanacak.

Benim şampiyon adayım Başakşehir. Trabzonspor'u plase olarak görüyorum. Değişen kurallar nedeniyle Galatasaray'ın şampiyonluğunu ise sürpriz olarak değerlendiriyorum.

Nedenine gelince...

Bir kere maçlar artık seyircisiz. İşte Başakşehir'in en büyük şansı bu olacak. Zaten seyircisiz oynamaya alışkın olan Başakşehir için bu kural avantaj. Deplasmanlarda bile ev sahibi takımların taraftarlarının baskısını hissetmeyecek.

Bu Galatasaray için ise tam tersi büyük bir dezavantaj olacak. Çünkü sarı kırmızılı takım özellikle kendi sahasındaki maçlarda ortalama 50 bin taraftarının müthiş desteği ile oynuyordu. Bu destek öyle bir hale geliyordu ki; oynamaya niyeti olmayan futbolcuyu bile ileri doğru itiyor, ateşliyordu. Onun için işte Galatasaray sahasındaki maçlarda deplasmanlara göre daha başarılı oluyor, 3'er puanları topluyordu. Son 8 haftada bundan mahrum kalacak.

Trabzonspor da sahasında seyirci avantajını kullanıyordu. Bordo mavili takım için de kalan maçlar sıkıntılı olacak.

Bir de... En önemli değişikliklerden biri de takımlar artık 5'er futbolcu değiştirebilecekler. Yani maç oynanırken teknik direktörler 5 kez değişiklik yapma hakkına sahip olacaklar. Bu da gözlerin yedek kulübelerine çevrilmesine yol açacak.

Şöyle bir aklınızdan geçirin bakalım; kulübesi en zengin takım hangisi? Bu kural şampiyon adaylarından hangisinin avantajı olacak? Bunda da Başakşehir'in şanslı olduğunu düşünüyorum.

Futbol başlıyor. Nihayet hasret bitiyor. Seyircili gibi olmayacak ama... Yine de insanlar büyük tutkularına kavuşmuş olacaklar. Koronavirüssüz maçlar dileği ile... Hakeden kazansın, hakeden şampiyonluğa ulaşsın.