İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında ağırladığı İstanbulspor ile 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, zirveyle arasındaki puan farkını 4'e indirme fırsatını son dakikalarda yediği golle tepti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya her iki takım da kontrollü bir oyunla başlarken, Fenerbahçe 25. dakikada genç yıldızı Arda Güler'in golüyle öne geçti. İlk yarıda pozisyon üretmekte zorlanan sarı-lacivertliler, soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, 51. dakikada Arda'nın şık golüyle farkı 2'ye çıkardı. İstanbulspor, 2-0'dan sonra 57. dakikada penaltıdan bulduğu golle farkı 1'e indirirken, 66. dakikada beraberliği yakaladı. Golün şokunu çabuk atlatan Fenerbahçe, 71. dakikada Joao Pedro'nun golüyle yeniden öne geçti. Maçın 90+6. dakikasında İstanbulspor beraberlik golünü buldu ve müsabaka 3-3 berabere sonuçlandı.

Bu sonucun ardından lider Galatasaray'ın 2 puan yitirdiği haftada aradaki puan farkını 4'e indirme fırsatını yakalayan sarı-lacivertliler, fırsatı kullanamadı ve zirve yolunda ağır bir yara aldı.

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'in attığı goller galibiyet için yeterli olmadı.

İstanbulspor karşısında takımının ilk 2 golüne imza atan 18 yaşındaki oyuncu, ligde az forma şansı bulması nedeniyle skor üretmekte zorlanmıştı.

Arda, 15 Ağustos 2022 tarihinde takımının 6-0 kazandığı Kasımpaşa maçında 2 gol atarken, ligde daha sonra gol sevinci yaşamamıştı.

Söz konusu sürede Avrupa'da ve kupada ağları sarsan yıldız oyuncu, ligde uzun süre sonra gol sevinci yaşarken, yeniden bir maçta 2 gol atmayı da başardı.

Arda, ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Joao Pedro, kritik gollerini sürdürdü.

Sezon başından beri yaşadığı sakatlıklar sebebiyle form tutamayan ve eleştirilerin hedefi haline gelen Pedro, geçtiğimiz hafta Medipol Başakşehir karşısında takımı 1-0 gerideyken 2 gol atarak 3 puanı getiren isim olmuştu.

İstanbulspor karşısında da skor 2-2 iken çok kritik bir gole imza atarak takımını öne geçiren Pedro, çıkışını da sürdürdü.

Geçtiğimiz haftaya kadar ligde sadece 1 gol atabilen tecrübeli hücumcu, son 2 haftada attığı 3 golle ligdeki gol sayısını da 4'e çıkardı.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Mor, cezalı duruma düştü.

Müsabaka öncesi sarı kart ceza sınırında yer alan 25 yaşındaki oyuncu, 44. dakikada yaşadığı bir ikili mücadelede sarı kartla cezalandırıldı.

Bu kartla cezalı duruma düşen Emre, Sivasspor deplasmanında yer alamayacak.

JESUS'TAN AÇIKLAMA

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında konuk ettiği İstanbulspor ile 3-3 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, istedikleri sonucun bu olmadığını söyledi.

Ülker Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik adam, şu değerlendirmede bulundu:

"İstediğimiz sonuç bu değildi. Aslında Fenerbahçe, oyunun geneline baktığımız zaman iyi bir maç çıkarmıştı. Set hücumunda kaliteli bir hücum sergiledik. Üç golü de bu şekilde bulduk. Biliyorduk ki bugün galip gelseydik rakibimizle puan farkını azaltabilecektik. Bu imkan elimizdeydi. Ama futbol bu. Çoğu zaman bu tarz şeyleri kontrol edemeyebiliyorsunuz. Teknik ve taktik faktörlerin dışında şans faktörünü kontrol edemeyebiliyorsunuz. Bugün de bu şekilde oldu. Bu beraberlik hepimizi çok üzdü. Taraftarlarımızı üzdü. Beni, oyuncuları, hepimizi çok üzdü. Aynı zamanda gerdi. Çünkü maçtan önce kimse böyle bir sonuç beklemiyordu. Ama futbolda her duruma hazır olmanız gerekiyor. Uzun yıllardır bu işi yapıyorum ve bu tarz sürprizlere gebe futbol. Bugün aldığımız beraberlikle her şey aynı kaldı. Rakibimiz de berabere kaldığı için puan farkı aynı kaldı, 6 puan."

Maçtan sonra taraftar tepkisiyle ilgili görüşü sorulan Jesus, taraftarların da böyle bir sonuç beklemediklerini belirterek, "Onlar da istemezdi bu sonucu bizler gibi, özellikle dün rakip 3-3 berabere kaldıktan sonra. Sonuç taraftarı da bizi de gerdi. Ama biz ne kadar gergin olursak olalım bir tepki vermemeliyiz. Taraftarın tepkisini normal karşılıyorum. Hepimiz hayal kırıklığı yaşadık çünkü. Anlıyorum, hepimizi gerdi bu sonuç. Galip gelip mutlu olmayı beklerken böyle bir beraberlik sonrası hepimiz çok üzüldük. Maçtan önce herkes çok inanıyordu farkı dörde indirebileceğimize." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk rakipleri arasında kendi evinde en fazla gol yiyen takım olduğu hatırlatılarak kendisini sorumlu görüp görmediği sorulan Jesus, bununla ilgili de, şöyle konuştu:

"Tabii iki kendimi sorumlu görüyorum. Takım adına iyi olmayan şeylerden her zaman teknik direktör sorumludur. Özellikle evimizde oynadığımız maçlarda çok fazla gol yedik, sezon başından beri düzeltmeye çalışıyoruz. Bazı maçlarda düzelttik bazen düzeltemedik. Bunda kesinlikle kendimi sorumlu görüyorum."