Trabzon Rahvan Atlı Spor Kulübü, ata sporu olarak nitelendirilen rahvan at yarışlarının yaşatılması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında önemli bir organizasyon planladığını duyurdu.
İstiklal Kupası'nın Trabzon'da düzenlenmesi hedefleniyor
Kulüpten yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına "Türkiye Yüzyılı Cumhurbaşkanlığı İstiklal Kupası Rahvan At Yarışları"nın Trabzon'da düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.
Açıklamada, organizasyonun geleneksel sporların yaşatılmasına katkı sağlamasının yanı sıra genç nesillerin kültürel mirasla buluşturulmasının hedeflendiği ifade edildi.
Kurumlara destek çağrısı
Trabzon Rahvan Atlı Spor Kulübü, organizasyonun hayata geçirilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan destek talebinde bulundu.
Trabzon Rahvan Atlı Spor Kulübü olarak, ata sporumuz olan rahvan at yarışlarını yaşatmak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına ve “Türkiye Yüzyılı Cumhurbaşkanlığı İstiklal Kupası Rahvan At Yarışları”nın Trabzon’da düzenlenmesi planlanmaktadır. Organizasyon ile hem kültürel mirasımızın korunması hem de genç nesillerin geleneksel sporlarla buluşturulması hedeflenmektedir. Kulübümüz, söz konusu etkinliğin hayata geçirilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan destek talep etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Ahmet Kaan Birinci Trabzon Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı
