Göğüs büyütme işlemi halk arasında meme büyütme estetiği olarak da bilinen ve kadınların memelerinin arzu ettikleri boyuttaki görünümüne ulaşmalarını sağlayan bir işlemdir.

Göğüs Büyütme (Meme Büyütme Estetiği)

Augmentasyon plastisi olarak da adlandırılan meme büyütme operasyonu kişinin memelerinin hacmini arttırmak amacı ile uygulanan cerrahi bir işlemdir. Bu uygulama sırasında meme implantları, meme kokusu veya göğüs kaslarının altına yerleştirilir.

Göğüs Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Bu uygulama kişilerin emzirme, aşırı kilo verimi vb. gibi durumlar sonrasında hacmini kaybeden memelerin toparlanması amacıyla uygulanan göğüs büyütme ameliyatıdır.

Göğüs Büyütme Ameliyatını Kimler Olmalı?

Kişilerin memelerinin vücut oranlarına göre küçük olması, emzirme kilo kaybı vb. gibi durumlar sonrasında oluşabilecek olan sarkma gibi durumlar ile karşılaşan kişilerin uygulayabileceği bir işlemdir.

Göğüs Büyütme Estetiği Ameliyatı Süreci Nasıldır?

Kişiye uygulanan göğüs büyütme ameliyatı yapılan ameliyatın niteliğine bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 1 ila 3 saat aralığında değişmektedir. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleşmektedir. Göğüs ameliyatı işleminden sonra kişi yaklaşık 1 saat boyunca hastane de kalır ardından evine gidebilir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Arzu eden kişilere uygulanan meme küçültme ameliyatı öncesinde yapılması gereken hazırlıklar şu şekildedir:

  • Ayrıntılı genel sağlık kontrolu
  • Meme kontrolu
  • Meme ölçüsüne karar verilmesi
  • Sigara vb. gibi zararlı alışkanlıklardan işlemden bir süre önce uzaklaşma
  • Kullanılan ilaçların doktora bildirilmesi gibi hazırlıklar yapılmaktadır.

Göğüs Büyütme Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Etmeliyim?

Uygulanan göğüs büyütme ameliyatı sonrasında kişinin dinlenme süresi 3 ila 4 gündür. Bu süreç içerisinde kişinin ilk bir hafta ütü vb. işler yapmaması ve kendini zorlamaması gerekir.

Meme Küçültme Ameliyatı Nedir?

Memenin vücut orantılarına göre fazla büyük olması sonucunda ameliyat ile memedeki fazla yağ dokunun, salgı bezi dokunun ve cilt dokusunun vücuttan çıkarılması işlemi meme küçültme işlemidir.

Neden Bazı Kadınların Memesi Büyük Olur?

Vücudun sağladığı hormon vb. gibi pek çok farklı etken bazı kadınların memesinin normalden daha büyük olmasına neden olur.

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır, Teknikleri nedir?

Hastaya uygulanan meme küçültme ameliyatı sırasında ters T ya da lolipop kesi metotları kullanılarak cilt ve meme dokusunun alınması ile kişinin memesi küçültülür.

Meme Küçültme Ameliyatı Süreci ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu işlemden sonra kişinin ağır işler yapmaması ve uzman doktorunun tüm önerilerini dikkatle yerine getirmesi gerekir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak memesinin görünümünü beğenmeyen ya da değiştirmek olduğundan daha dik görünmesini isteyen herkes meme dikleştirme ameliyatı olabilmektedir.

Göğüsler Neden Sarkar?

Göğüsler; ilerleyen yaş, doğum sonrası emzirme, aşırı kilo kaybı vb. gibi etkenlerden dolayı sarkabilir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Genel anestezi uygulanarak meme başlarının önceden planlanan bölgeye alınması şeklinde uygulanan işlem olarak karşımıza meme dikleştirme işlemi çıkmaktadır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Teknikleri

Bu işlemin iki farklı tekniği bulunur. Büyük meme sahip olanların fazla meme dokusu çıkarılarak küçük memesi olan kişilerde ise cilt altına silikon koyularak uygulanan bir işlemdir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Fiziksel ve ruhsal olarak meme dikleştirme işlemine uygun olan herkes bu uygulamayı yaptırabilir. Memelerinin mevcut durumundan memnun olmayan kişiler bu uygulamayı yaptırabilir.

Meme Dikleştirme Öncesi

Bu işlem öncesinde, yaklaşık on gün önce sigara ve alkol kullanımının en aza indirilmesi gerekmektedir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı İyileşme Sonrası Süreci

Hastalara uygulanan meme dikleştirme işleminden sonra iyileşme süreci yaklaşık 2 hafta sürmektedir.

Toolwiz photos nedir başlıklı yazı ilginizi çekebilir.

Editör: İrem Nur Kaya