Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katliama devam eden işgalci İsrail ordusunun zulmü bitmek bilmiyor. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail ordusu, saldırılarını arttırdığı Gazze Şeridi'nde 700 kadar Filistinliyi alıkoydu.

Görüntülerde Filistinli erkeklerin iç çamaşırlarına kadar soyulduğu ve askeri kamyonlara taşındığı anlar yer aldı. İsrail'in skandal hamlesine tepki gösteren Hamas, "Askerlerinin ve subaylarının Filistinli direnişçiler tarafından maruz kaldığı darbeler sonucunda, savunmasız sivillerimizden intikam almak amacıyla onların aşağılayıcı bir şekilde kıyafetlerini çıkarmak bariz bir Siyonist suçudur" açıklamasında bulundu.

kamyon-1KAN'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yıkımın ortasında yarı çıplak, iç çamaşırlarıyla yan yana dizilmiş onlarca Filistinlinin ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. Görüntülerde, gözleri bağlı olan Filistinli erkeklerin, sürünerek askeri kamyonlara taşınması dikkat çekti.Hamas, Gazze'deki Filistinlilerin soyulmasını kınadı ve bu hareketi, İsrail'in 7 Ekim'de yaşanan stratejik başarısızlıktan intikam alması için bir yol olarak nitelendirdi.

Şiddetli yağış felaketi getirdi. Sele kapılan 10 kişi öldü Şiddetli yağış felaketi getirdi. Sele kapılan 10 kişi öldü

hamas-10

Sözcü İzzet el-Rişk, "Askerlerinin ve subaylarının Filistinli direnişçiler tarafından maruz kaldığı darbeler sonucunda, savunmasız sivillerimizden intikam almak amacıyla onların aşağılayıcı bir şekilde kıyafetlerini çıkarmak bariz bir Siyonist suçudur" ifadesinde bulundu.

İsrail ordusundan görüntülerle ilgili açıklama gelmedi. Ülke medyasında yer alan haberlerde, Filistinlilerin Hamas şüphelileri olduğu yazıldı.

Editör: Nehir Durdağı