Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçelerinde uyuşturucu üretimi ve yasa dışı ekim faaliyetlerine yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 217 bin 608 kök kenevir ve skunk imha edilirken, 15 kilogram esrar ele geçirildi.
570 PERSONEL OPERASYONA KATILDI
Uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 64 operasyonel tim ve toplam 570 personel görev aldı. Çalışmalarda teknolojik imkanlardan da yararlanılarak uzaktan algılama sistemleri kullanıldı.
Yapılan tespitler sonucunda Lice ve Kulp ilçelerinde toplam 99 yasa dışı kenevir ekim alanı belirlendi.
217 BİN 608 KÖK KENEVİR VE SKUNK İMHA EDİLDİ
Belirlenen alanlarda gerçekleştirilen çalışmalarda 217 bin 608 kök kenevir ve skunk tespit edilerek imha edildi. Yetkililer, söz konusu bitkilerden yaklaşık 5 ton toz esrar elde edilebileceğini bildirdi.
Operasyon kapsamında ayrıca 15 kilogram esrar ele geçirildi. Böylece yüksek miktarda uyuşturucu maddenin piyasaya sürülmesinin önüne geçildi.
99 YASA DIŞI EKİM ALANI TESPİT EDİLDİ
Operasyonun dikkat çeken ayrıntılarından biri de yasa dışı ekim alanlarının belirlenmesinde uzaktan algılama sistemlerinden yararlanılması oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda toplam 99 yasa dışı kenevir ekim alanı ortaya çıkarıldı.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek sokak satıcıları, uyuşturucu imalatçıları ve yasa dışı uyuşturucu ekim faaliyetlerine yönelik operasyonların devam edeceğini bildirdi.
Bakanlığın açıklamasında, “Sokak satıcılarına, uyuşturucu imalatçılarına ve yasa dışı uyuşturucu ekim faaliyetlerine yönelik mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
OPERASYONA KATILAN EKİPLERE TEBRİK
Açıklamada ayrıca operasyonda görev alan jandarma personeli, ilgili daire başkanlığı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet başsavcılıkları ve operasyonda emeği geçenler tebrik edildi.
