İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3408 %0.13
55,2606 %-0.07
6.625,76 %-0.29
83.584,41 %0.64
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN İsrail Savunma Bakanı Katz'dan Erdoğan'a yönelik açıklama!

İsrail Savunma Bakanı Katz'dan Erdoğan'a yönelik açıklama!

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarda bulundu ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Halil el-Hayya'yı ölümle tehdit etti. Katz'ın paylaşımına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi. Ankara, Türkiye'nin Filistin halkının haklarını ve bölgede kalıcı barışı savunmaya devam edeceğini vurguladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas yönetimine ilişkin sosyal medya paylaşımı, Türkiye ile İsrail arasında yeni bir siyasi tartışmaya neden oldu. Katz, Erdoğan'ı Hamas'a destek vermekle suçlarken Hamas Siyasi Büro Başkanı Halil el-Hayya'ya yönelik ölüm tehdidi içeren ifadeler kullandı.

İsrailli bakanın X hesabından yaptığı açıklamaya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten tepki geldi. Her iki isim de Türkiye'nin Filistin politikasının tehditlerle değişmeyeceğini belirtti.

Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas yöneticileriyle gerçekleştirdiği görüşmeleri eleştirdi.

Katz, Erdoğan'ın Hamas'a destek verdiğini ileri sürerek Türkiye'nin örgüt yöneticilerini ağırlamasına tepki gösterdi.

İsrailli bakan, açıklamasına Erdoğan ile Hamas yöneticilerinin geçmişte gerçekleştirdiği görüşmelerden fotoğraflar da ekledi.

Paylaşımda, Erdoğan'ın 2024 yılında İsmail Haniye ile çekilen fotoğrafının yanı sıra 2026 yılında Halil el-Hayya ile gerçekleştirilen görüşmeden bir görüntüye yer verildi.

Hamas lideri Halil el-Hayya'ya ölüm tehdidi

Yisrael Katz'ın açıklamasında en fazla dikkat çeken bölüm, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halil el-Hayya'ya yönelik sözleri oldu.

İsrail Savunma Bakanı, Gazze'deki Hamas yöneticilerine yönelik saldırılara değinerek el-Hayya'nın da hedef alınacağını ifade etti.

Katz, açıklamasında "El-Hayya'nın da sırası gelecek" sözlerini kullanarak Hamas yöneticisini ölümle tehdit etti.

İsrail basınında da yer bulan paylaşımda Katz'ın, hayatını kaybeden eski Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye atıfta bulunduğu aktarıldı.

Söz konusu açıklamalar, ateşkes ve barış görüşmelerinde rol alan isimlere yönelik tehditler nedeniyle Türkiye'de tepkiyle karşılandı.

Burhanettin Duran'dan İsrail Savunma Bakanı'na tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hakkındaki açıklamalarını kınadı.

Duran, Katz'ın ifadelerini İsrail'deki siyasi gelişmelerle ilişkilendirerek açıklamaların yaklaşan seçimler öncesinde yaşanan siyasi sıkışmışlığı yansıttığını savundu.

Türkiye'ye yönelik suçlamaları reddeden Duran, İsrail yönetiminin Gazze'deki eylemlerine ilişkin eleştirilerini yineledi.

İletişim Başkanı, ateşkes ve barış müzakerelerinde yer alan kişilerin ölümle tehdit edilmesini uluslararası hukuk açısından kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin Filistin halkının haklarını, adaleti ve kalıcı barışı savunmayı sürdüreceğini belirtti.

Ömer Çelik: Türkiye'nin Filistin konusundaki tutumu değişmeyecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de İsrail Savunma Bakanı Katz'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Çelik, İsrail hükümetinin iç siyasi tartışmalarını Türkiye üzerinden gündeme taşımaya çalıştığını öne sürdü.

Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ifadelerini eleştiren Çelik, Gazze'deki gelişmeler ve bölgedeki İsrail politikalarına yönelik itirazlarını dile getirdi.

Hamas yöneticilerine yönelik ölüm tehditlerinin uluslararası hukuk ve insan hakları bakımından ciddi sorunlar oluşturduğunu savunan Çelik, Türkiye'nin bu tür açıklamalar karşısında tutumunu değiştirmeyeceğini ifade etti.

Türkiye ile İsrail arasında Gazze gerilimi sürüyor

Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımı, Türkiye ile İsrail arasında Gazze ve Hamas konularında devam eden görüş ayrılıklarını yeniden gündeme taşıdı.

İsrail Savunma Bakanı, Türkiye'nin Hamas yöneticileriyle ilişkilerini eleştirirken Ankara'dan yapılan açıklamalarda Filistin halkının hakları ve bölgede kalıcı barışın sağlanması vurgulandı.

Burhanettin Duran ve Ömer Çelik, Katz'ın açıklamalarını reddederek Türkiye'nin tehdit ve suçlamalar karşısında Filistin'e yönelik siyasi desteğini sürdüreceğini bildirdi.

Tarafların açıklamaları, Gazze'deki gelişmelerin Türkiye-İsrail ilişkilerindeki temel anlaşmazlık başlıklarından biri olmaya devam ettiğini gösterdi.