İstanbul
Kapalı
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7436 %0.18
55,2510 %0.32
6.660,55 % 2,59
64.976,00 %-0.066
Ortadoğu Gazetesi GÖZDEN KAÇMASIN "Talimatı şeytan verdi!" Öğrencisi öldürmüştü! Fatma Nur öğretmen cinayetinde kan donduran detay

"Talimatı şeytan verdi!" Öğrencisi öldürmüştü! Fatma Nur öğretmen cinayetinde kan donduran detay

İstanbul Çekmeköy’de öğretmen Fatma Nur Çelik’in bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin dava sonuçlandı. 17 yaşındaki F.S.B. 37 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. TBMM komisyonuna sunulan bilgilerde sanığın saldırı öncesindeki davranışları ve geçmişine ilişkin dikkat çeken ayrıntılar paylaşıldı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

İstanbul’un Çekmeköy ilçesindeki Taşdelen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmen Fatma Nur Çelik’in hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıya ilişkin yargılama tamamlandı.

2 Mart’ta meydana gelen saldırının ardından tutuklanan 17 yaşındaki lise öğrencisi F.S.B., 37 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TBMM Okul Saldırılarını Araştırma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, sanığın yargılamasının tamamlandığını ve 17 yaşında olması nedeniyle 37 yıl 6 ay hapis cezası aldığını açıkladı.

KOMİSYON SALDIRININ AYRINTILARINI İNCELEDİ

Fatma Nur Çelik’in hayatını kaybettiği saldırıyı araştıran TBMM komisyonu, İstanbul Valiliğini ziyaret ederek emniyet yetkilileri ve ilgili il müdürlüklerinden bilgi aldı.

Görüşmelerde saldırının gelişimi, F.S.B.’nin geçmişi ve olay öncesinde sergilediği davranışların yanı sıra saldırının ardından alınan tedbirler ele alındı.

SINAV KÂĞIDINA “ÖLMEK İSTİYORUM” YAZMIŞ

Rehber öğretmeni Şeyda Gümüş’ün komisyona aktardığı bilgilere göre F.S.B., İngilizce sınavında yöneltilen “Hayatla ilgili beklentileriniz nedir?” sorusuna “Ölmek istiyorum” yanıtını verdi.

Bunun ardından öğrenciyle görüşmeye başladığını belirten Gümüş, öğrencinin daha sonra başkasına zarar verme isteğinden söz ettiğini aktardı.

Öğrencinin kalabalık ortamlardan uzak tutulması konusunda ailesiyle görüştüklerini ve açık liseye yönlendirme yapıldığını anlatan Gümüş, F.S.B.’nin uzun süre bilgisayar başında kaldığını ve şiddet içerikli yapımlarla ilgilendiğini de ifade etti.

SALDIRININ ARDINDAN BIÇAĞI TESLİM ETTİ

Aktarılan bilgilere göre F.S.B., okulun ikinci katındaki koridordan Fatma Nur Çelik’in bulunduğu sınıfa girdi ve öğretmene bıçakla saldırdı.

Yaralanan Çelik koridora çıkarken, saldırganın daha sonra bir öğretmen ile bir öğrenciyi de yaraladığı belirtildi. F.S.B., beden eğitimi öğretmeninin ikna etmesinin ardından bıçağı teslim etti.

Öğrencinin olay sonrasındaki ifadesinde eylemi hatırlamadığını ve saldırı öncesinde rehber öğretmeniyle görüşmek istediğini söylediği aktarıldı.

TEDAVİ GEÇMİŞİ OKULA BİLDİRİLMEMİŞ

Komisyona verilen bilgilerde öğrencinin geçmişine ilişkin ayrıntılar da yer aldı.

Okul müdürü, velinin F.S.B.’nin ortaokul dönemindeki tedavi geçmişini okula bildirmediğini ifade etti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Özlem Temür tarafından aktarılan bilgilere göre F.S.B. daha önce en az üç kez intihar girişiminde bulundu.

Öğrencinin şubat ayında intihar riski nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alındığı ve sekiz gün hastanede kaldığı belirtildi.

ARKADAŞLARINA ÖĞRETMENİNE ZARAR VERMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Çekmeköy Milli Eğitim Müdürü Arife Gökkuş da öğrencinin hastaneden çıktıktan sonra arkadaşlarına rehber öğretmeni Şeyda Gümüş’e yönelik öldürme niyetini dile getirdiğini aktardı.

TBMM komisyonuna sunulan bilgiler, saldırı öncesinde öğrencinin davranışları, okul-aile iletişimi ve risklerin değerlendirilmesi sürecini yeniden gündeme taşıdı.