ABD’de yaşanan bankacılık krizlerinin ardından İsviçreli Credit Suisse’nin sermaye sıkıntısı yaşaması altın fiyatlarının tırmanmasına yol açtı. Küresel piyasalarda risk iştahının düşmesi ve krizlerin domino etkisi yaparak tüm dünyaya yayılması korkusu yatırımcının güvenli limanlara demirlemesine neden olurken altın rekor üzerine rekor kırdı. Yurt içi piyasalarda gram fiyatı 1.228 TL’ye kadar yükseldi. Ons altın ise 2 bin dolar sınırını aştı. Finans uzmanı Yusuf sait sevgi , artışlar sonrası ilk yorumunu yaparak

“Gram altın almayan zarar edecek. Alan ise çok kârlı çıkacak Gram altın her yıl yatırımcına kazandırmaya devam edecek” dedi.

Altın fiyatları geçtiğimiz haftadan itibaren hareketli bir grafik çizmeye devam ediyor.

ABD’de başlayarak Avrupa’nın önemli bankalarına sıçrayan kriz yatırımcıların endişeli ve temkinli adımlar atmasına ve altına olan talebin artmasına kapı araladı. Gram altın geçtiğimiz mart ayından sonra ilk kez bu seviyede hızlı bir artış kaydetti. Finans uzmanı Yusuf Sait sevgi Haber ekranlarında rekor artışları değerlendirdi, yatırımcılara önemli tavsiyeler verdi.

GRAM FİYATI 1.234 TL

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.234 lira seviyesinde işlem görüyor. Cuma günü, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, yüzde 3,66 değer kazanarak haftayı 1.215 liradan tamamladı. Cuma günü 1.990 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 1 artışla 2.009 dolardan alıcı buluyor. Analistler, bankacılık sektörüne ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası kararları öncesi artan belirsizliklerin fiyatlamaları zorlaştırdığını ifade etti.

Editör: İrem Nur Kaya