İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8015 %0.06
56,0874 %0.05
6.834,29 %-0.46
83.473,40 %3.90
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Adana 5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı: Valilikten ilk açıklama

Adana 5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı: Valilikten ilk açıklama

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde saat 04.02’de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, sarsıntının 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini bildirdi. Adana Valiliği, ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum bulunmadığını ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne herhangi bir ihbar ulaşmadığını açıkladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde gece saatlerinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.02'de kaydedilen sarsıntının ardından Adana Valiliği ilk açıklamayı yaptı. Valilik, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirirken, ekiplerin bölgedeki saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ SAİMBEYLİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, merkez üssü Adana'nın Saimbeyli ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

ADANA VALİLİĞİNDEN İLK AÇIKLAMA

Depremin ardından Adana Valiliği bölgedeki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Valilik, saat 04.02'de merkez üssü Saimbeyli olan 5 büyüklüğündeki depremin ardından ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun tespit edilmediğini bildirdi.

112'YE HERHANGİ BİR İHBAR ULAŞMADI

Valilik açıklamasında, deprem sonrasında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne herhangi bir ihbar ulaşmadığı belirtildi. AFAD ve ilgili ekiplerin sahadaki kontrollerini sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, "Meydana gelen deprem sonrasında an itibarıyla, olumsuz herhangi bir durum bulunmamakta olup, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşan ihbar yoktur" ifadelerine yer verildi.

SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AFAD ve ilgili ekiplerin depremden etkilenen bölgelerde saha tarama çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Gelişmelerin yakından takip edildiğini belirten Adana Valiliği, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.