AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail polisinin A Haber ekibini gözaltına almasına tepki gösterdi. Çelik, yaşanan olayı “gerçekleri karartma çabasının yeni bir aşaması” olarak değerlendirdi.
“Hukuksuz bir şekilde gözaltına alındılar”
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail polisinin A Haber ekibini hukuksuz şekilde gözaltına aldığını belirtti.
Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İsrail polisinin A Haber ekibini hukuksuz bir şekilde gözaltına alması, gerçekleri karartma çabasının yeni bir aşamasıdır.”
Çelik, açıklamasında A Haber Programlar Müdürü Emine Kavasoğlu ve kameraman Niyazi Kurt’a da teşekkür ederek, gazetecilerin gerçekleri kamuoyuna ulaştırmak için çaba gösterdiğini vurguladı.
“Durumu yakından takip ediyoruz”
Ömer Çelik, açıklamasının devamında Türk basın mensuplarının yanında olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Fedakârca hakikat mücadelesi veren tüm basın mensuplarımızın durumunu yakından takip ediyoruz.”
