İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM AK Parti'li İnan: "NATO Zirvesi güçlü dış politikanın sonucu"

AK Parti'li İnan: "NATO Zirvesi güçlü dış politikanın sonucu"

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Türkiye'nin NATO zirvesine ev sahipliği yapmasının güçlü dış politika ve istikrarlı yönetimin sonucu olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, Türkiye'nin NATO'nun önemli zirvelerinden birine ev sahipliği yapmasının, güçlü dış politika anlayışı ve istikrarlı yönetimin bir sonucu olduğunu belirtti. İnan, değerlendirmelerini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla paylaştı.

"Milletimizin Güveni En Büyük Dayanağımız"

İnan, açıklamasında milletin 25 yıldır seçimlerde AK Parti'ye destek verdiğini ifade ederek, bu sürecin Türkiye'nin uluslararası alandaki konumuna katkı sağladığını savundu.

Türkiye'nin çıkarlarını her zaman ön planda tuttuklarını belirten İnan, ülkenin uluslararası etkisini artırmaya yönelik politikaların kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi.

"Türkiye'nin Küresel Konumu Güçlendi"

AK Parti'nin kuruluşunun 25. yılında Türkiye'nin NATO'nun önemli zirvelerinden birine ev sahipliği yaptığını ifade eden İnan, demokratik reformlar, kamu yatırımları, savunma sanayii ve diplomasi alanlarında atılan adımların Türkiye'nin uluslararası konumunu güçlendirdiğini dile getirdi.

İnan, Türkiye'nin bölgesinde etkili, uluslararası platformlarda ise görüşlerine önem verilen bir ülke haline geldiğini öne sürerek, NATO zirvesine ev sahipliği yapılmasının da bu sürecin doğal bir sonucu olduğunu savundu.

Muhalefete Eleştirilerde Bulundu

Açıklamasında muhalefete de eleştiriler yönelten İnan, bazı siyasetçilerin yabancı basında Türkiye hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Financial Times'ta yer alan değerlendirmelere atıfta bulunan İnan, Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunun milletin desteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla şekillendiğini ifade etti.