Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Dağı'na (Kirkor Dağı) zirve tırmanışı düzenlendi. Van, Erciş ve Tatvan'dan gelen doğaseverler, Cumhuriyet'in kuruluşunun 103. yıl dönümünde zirvede Türk bayrağı açarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Cumhuriyet'in 103. kuruluş yıl dönümü kapsamında doğa sporları kulüplerinin katılımıyla zirve tırmanışı gerçekleştirildi.
Vangölü Aktivistleri Derneği, Tatvan Running Club ve Erciş Zernaki Dağcılık Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte katılımcılar, Atatürk Dağı'nın zirvesine ulaştı.
Atatürk Dağı'nda Cumhuriyet Bayramı Tırmanışı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik için Van, Erciş ve Tatvan'dan doğaseverler bir araya geldi.
Katılımcılar, Tatvan ilçesinde bulunan ve Kirkor Dağı olarak da bilinen Atatürk Dağı'na tırmandı.
Cumhuriyet'in kuruluşunun 103. yıl dönümüne özel gerçekleştirilen organizasyonda, zirveye ulaşan doğaseverler Türk bayrağı açarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
Zirvede Türk Bayrağı Açıldı
Vangölü Aktivistleri Derneği, Tatvan Running Club ve Erciş Zernaki Dağcılık Spor Kulübü üyeleri, tırmanışın ardından Atatürk Dağı'nın zirvesinde bir araya geldi.
Katılımcılar, zirvede açtıkları Türk bayrağıyla Cumhuriyet Bayramı etkinliğini gerçekleştirdi.
Programda Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler ve gaziler anıldı.
Etkinlik kapsamında birlik, beraberlik, bağımsızlık ve vatan sevgisi mesajları verildi.
Erdoğan Özel: Cumhuriyet'in Değerlerini Zirveye Taşıdık
Vangölü Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Özel, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı'nı doğayla iç içe kutlamanın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.
Atatürk Dağı'nın zirvesinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Özel, şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyetimizin 103. yılını, adını Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alan Atatürk Dağı'nın zirvesinde kutlamanın gururunu yaşadık."
Özel, etkinliğin yalnızca sportif bir faaliyet olmadığını, Cumhuriyet'in temel değerlerini hatırlamak açısından da önem taşıdığını ifade etti.
Cumhuriyet'in 103. Yılında Birlik ve Beraberlik Mesajı
Erdoğan Özel, açıklamasının devamında tırmanışın taşıdığı anlamı şu sözlerle anlattı:
"Bugün yalnızca bir dağa tırmanmadık; Cumhuriyetimizin bizlere emanet ettiği bağımsızlık, birlik, beraberlik ve vatan sevgisi gibi değerleri de zirveye taşıdık."
Özel, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri saygı ve minnetle andıklarını belirtti.
